bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,667.33 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.16 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 613.47 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.12 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527303 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473118 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152134 0.27%

Celsius’un Varlıkları için Açık Artırma Tarihi Belli Oldu

Celsius icin Varlik Acik Artirma Tarihi Belli Oldu

Kripto piyasasının yaşadığı düşüş sonrası iflas eden kripto kredi şirketi (lending) Celsius, bir süredir varlıklarının açık artırmaya çıkması için görüşmelerini sürdürüyordu. Son olarak ortaya çıkan mahkeme dosyalarına göre Celsius’un varlıkları için son açık artırma tarihi 17 Ekim olarak belirlendi. FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried ise Celsius için şimdiden heyecanlı.

Celsius için Varlık Açık Artırma Tarihi Belli Oldu

Celsius için Varlık Açık Artırma için Son Tarihi 17 Ekim

Terra’nın çöküşü ile birlikte hızlı bir düşüş içerisine giren Celsius, kısa bir süre içerisinde para çekim işlemlerini durdurdu ve devamında iflasını açıkladı. Bu süre zarfında birçok çözüm önerisi ile mahkemeye çıkan şirket, bir taraftan varlıklarını hemen çekmek isteyenlere paralarını eksik vermeyi teklif ederken, diğer taraftan çıkardığı Bitcoin’leri satmayı denedi. Son olarak CEO’sunu da kaybeden Celsius, varlıklarını açık artırma ile sunmak durumunda kaldı. Bunun için ise kendisine verilen son tarih 17 Ekim.

Bu noktada Celsius’un açıklanan borcunun 6.7 milyar dolardan fazla olduğunu belirtelim. Şirketin sahip olduğunu açıkladığı varlık ise yalnızca 3.9 milyar dolar değerinde. Doğal olarak şirketin 2.8 milyar dolarlık bir bilanço açığı bulunuyor.

Kripto borsası FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried ise Celsius için teklif vermeye hazırlanıyor. Binance ile bu alanda da sıkı bir rekabet içerisinde olan FTX, kısa bir süre önce 1.4 milyar dolarlık bir teklif ile Voyager’ın varlıklarını satın almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala