bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,078.78 0.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,540.45 0.69%
bnb
BNB (BNB) $ 618.67 6.28%
solana
Solana (SOL) $ 185.70 1.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.631457 1.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.660097 2.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214651 2.11%

Celsius, Eski Çalışan Tarafından Dolandırıcılıkla Suçlandı

celsius eski calisan tarafindan dolandiricilikla suclandidf

Kripto kredi platformu Celsius, kısa süre önce mevcut piyasa koşulları nedeniyle para çekme işlemlerini durdurmuştu. Bunun üzerine konu hakkında birçok önemli gelişmeler yaşanıyor. Son olarak Celsius, KeyFi tarafından New York’ta açılan bir dava, Celsius’u kripto piyasası manipülasyonu ve müşteri mevduatlarını korumak için temel muhasebe kontrollerini uygulamamakla suçluyor.

Celsius, Eski Çalışanının Dolandırıcılık Suçlamasıyla Karşı Karşıya

Son dönemde zor günler geçiren kredi platformu Celsius, eski bir çalışanının dolandırıcılık suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Şirketin eski bir yöneticisi, geçtiğimiz ay müşterilerinin varlıklarını donduran Celsius’un, token fiyatını manipüle etmek için müşteri fonlarını kullandığını ve riskten korunma konusunda başarısız olarak yüz milyonlarca dolar kaybettiğini söyledi.

Celsius, kripto paralarını yatıran müşterilerine yüzde 18’e varan faiz oranları sunarak 20 milyar dolardan fazla gelir elde etti. Kurucu Alex Mashinsky, bu kazançlarının sürdürülebilir olup olmadığı konusundaki şüpheleri görmezden geldi.

Şirketin eski yöneticisi Jason Stone tarafından kurulan KeyFi Inc, Celsius’u New York eyalet mahkemesine şikayet etti.

Son olarak kripto kredi platformu Celsius ile ilgili son gelişmelerden biri de şirketin, Maker’a olan Bitcoin kredisinin tamamını ödedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala