bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,365.44 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,971.86 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 534.18 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 133.09 0.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.481779 2.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439432 1.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144994 1.51%

Celsius (CEL) Neden Yükseliyor? 18 Ağustos 2022

Celsius CEL Neden Yukseldi 18 Agustos 2022

Terra ekosisteminin çöküşü sonrası iflas bayrağı çeken şirketlerden olan Celsius, oldukça kötü bir dönemden geçiyor. Bununla birlikte birçok yatırımcı ve projeyi de zor duruma düşüren şirket, yerel token’ı konusunda ise ilginç grafikler çiziyor. Öyle ki son 1 ay içerisinde domino etkisi ile kötü gelişmeler yaşayan Celsius, geçtiğimiz 30 gün içerisinde yüzde 234 artış gösterdi. Yatırımcıların aklına ise bu denli sıkıntılı bir süreçte olan bir şirketin yerel token’ı nasıl bu kadar yükselebildi sorusu geldi. Gelin Celsius (CEL) neden yükseliyor inceleyelim.

Celsius CEL Neden Yukseldi 18 Agustos 2022

Celsius (CEL) Neden Yükseliyor? 30 Gün İçerisinde Yüzde 235 Arttı

Birçok yatırımcının hatırlamak istemediği TerraUSD‘nin (UST) çöküş sürecinde en dikkat çeken konulardan biri de insanların aktif bir şekilde short açması oldu. Terra’nın daha da düşeceğini düşünen yatırımcılar oldukça büyük short işlemleri açtılar ve büyük bir varlık kütlesi bu işlemlerle aktarıldı. Bu yaşanan ve eşi benzerine rastlanması zor olan durum, yatırımcıların oldukça dikkatini çekti.

Bu noktada benzer bir psikoloji ile devam eden yatırımcılar, Celsius’un yaşadığı çöküşü de Terra’nın çöküşüne benzeterek benzer bir işlem politikası izliyorlar. Yapılan short işlemler ise hacmi artırıyor ve fiyat yukarı yönlü atılımlar gösteriyor.

Yapılan bu işlemler ile birlikte fiyatında yukarı yönlü bir yükseliş yaşayan CEL, piyasa hacmi bakımından da yükseliş yaşıyor. Bu da Celsius neden yükseliyor sorusunun cevabını gözler önüne seriyor.

İçeriğimizin yazımı itibarıyla 2.75 dolardan alıcı bulan CEL’in güncel verileri ise şu şekilde:


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala