bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,536.29 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.62 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 613.17 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 148.28 3.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527383 1.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472254 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151832 2.09%

Cboe Vest, Yatırımcıları Volatiliteden Koruyan Bir Bitcoin Fonu Başlattı

btc 4

Varlık yönetimi firması Cboe Vest, yatırımcıları yüksek volatiliteden kaynaklanan kayıplardan korumak maksadıyla bir Bitcoin yatırım fonu başlattı.

Şirketin açıklamasına göre yeni ürün Bitcoin vadeli işlemlerini ve nakit tahsislerini ayarlayarak volatiliteyi yönetecek. Böylelikle zayıf piyasa koşullarının olumsuz etkileri en aza indirilmiş olacak.

Fon yöneticisi, bu amaç kapsamında volatilite için hedef seviyeleri belirleyecek.

Piyasaların yüksek volatiliteye sahip olduğu durumlarda fon, Bitcoin vadeli işlemlerine maruz kalmayı azaltacak. Düşük volatilite ortamında ise tam tersi bir etki söz konusu olacak.

Şirketin CEO’su Karan Sood, konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

“Yatırımcılar Bitcoin’e erişim için can atıyordu ve çok yakın zamana kadar bir aracı kurum hesabındaki Bitcoin getirilerine erişmeleri isteniyordu. Bununla birlikte kripto varlığın volatilitesi bazı yatırımcıları ilgilendiriyor. Bu sorunları yeni bir şekilde çözmek için yola çıktık”

Şirket, varlığın kullanım durumu ne olursa olsun, bir yatırım ürünü olarak varlığa ilginin her geçen gün arttığını belirtiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala