bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,890.12 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.10 3.61%
bnb
BNB (BNB) $ 608.54 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 146.27 7.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524462 4.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470621 5.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149785 7.55%

CBOE, VanEck’in Bitcoin ETF’ini Listelemek Üzere Başvuruda Bulundu

cboe vaneckin bitcoin etfini listelemek uzere basvuruda bulundu

Küresel hisse senedi ve türev borsası CBOE Global Markets, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) VanEck’in Bitcoin ETF’ini listelemek üzere başvuruda bulundu.

Şirket bu başvuru ile ABD’de Bitcoin ETF’ini yeniden başlatma çabalarını yeniden canlandırmış oldu. CBOE yetkilisi konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Dosyalamamız, VanEck’in 30 Aralık’taki önceki S-1 dosyalamasına dayanıyor ve piyasaya sürülen ilk ABD Bitcoin ETF’i olabilecek sonraki adımları temsil ediyor.

ETF yoluyla bir Bitcoin pozisyonuna sahip olmak, perakende yatırımcılar için doğrudan spot Bitcoin satın almaya kıyasla bazı avantajlar sunuyor. En önemli avantaj, Custodian’ın fonun Bitcoin varlıklarını muhafaza etmek için kullanılmasıdır. Sponsor, fonun Bitcoin’ini tutma şekli nedeniyle NYDFS tarafından kiralanan ve düzenlenen bir fon şirketi olan Custodian’ı dikkatlice seçti.”

Kanada, geçtiğimiz haftalarda Kuzey Amerika’nın ilk Bitcoin’i ETF’i olan Purpose’u onaylamıştı. Ülke ayrıca, bir haftadan kısa süre içinde ikinci bir Bitcoin ETF’ini daha onayladı. Geçen ayın sonlarından piyasaya sürülen Purpose Bitcoin ETF’inin yönetimi altında olan varlık değeri 400 milyon doları aştı.

ETF ile ilgili gelişmeleri ilk elden öğrenen Bloomberg’den Eric Balchunas’a göre, SEC’in bu fonu onaylaması an meselesi:

”Bence SEC’in bu fikre alışması an meselesi ve bunun oldukça hızlı olacağını hayal edebiliyorum. Ama yine orada değilim, düzenleyici değilim. İnsanlarla konuştuğumda duyduğum şey bu.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala