bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,365.44 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,971.86 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 534.18 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 133.09 0.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.481779 2.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439432 1.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144994 1.51%

Cardano’nun Vasil Hard Fork’u Ertelendi

Cardanonun Vasil Yükseltmesi Ertelendi

Popüler Blockchain ağlarından Cardano, bir süredir ağı daha ucuz ve hızlı kullanmak için akıllı sözleşme verimliliğine odaklandığı hard fork’u üzerinde çalışıyor. Güncellemenin özellikle Plutus sözleşmelerini önemli ölçüde iyileştirmesi bekleniyor. Ancak geliştiriciler bu hard fork için işi aceleye getirmiyor. Cardano Vasil hard fork’u için tarih ertelendi.

Cardano'nun Vasil Hard Fork'u Ertelendi

Cardano’nun Vasil Hard Fork’u için Beklenen Lansman Ertelendi

Cardano Blockchain ağı bir süredir Vasil hard dork’una hazırlanıyor. Yükseltmenin 29 Haziran’da gerçekleşmesi beklenirken son bir duyuru yükseltmenin ertelendiği yönünde oldu. Konu hakkında açıklama yapan çekirdek geliştirici ekip, Vasil yükseltmesi için düzenli hafta sonu değerlendirme çağrısı yaptıklarını ve toplantı sonrası son durumu yeniden değerlendirmeye karar verdiklerini açıkladı.

Cardano Güncelleme ve Ürün Yöneticisi Nigel Hemsley, paylaştıkları blog yazısı üzerinden güncellemenin yapılması için acele edilmemesi gerektiğini söyledi:

“Geliştirici ekip, kalite ve güvenliğin “son derece önemli” olduğunu vurgulayarak her şeyin doğru bir şekilde dağıtıldığından emin olmak istiyor”

Güncellenen yeni programa göre geliştiriciler Haziran sonunda test ağını hard fork’unu planlıyor. Bu aşamadan sonra kripto para borsaları ve hisse havuzu operatörlerinin yeni hard fork’u test etmek için kabaca bir ayları olacak. Öyle ki hard fork’un Mainnet’te başlatılabilmesi için işlem platformlarının yaklaşık yüzde 80’inin uyumlu olması gerekiyor. 

Cardano Vasil hard fork’u hakkında daha detaylı bilgi edinmek için aşağıdaki YouTube videomuzu izleyebilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala