bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,216.94 0.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,092.62 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 553.84 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 136.98 2.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.492861 1.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453546 2.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158258 5.79%

Cardano’nun (ADA) Kurucusu: XRP Menkul Kıymet Değil

cardanonun ada kurucusu xrp menkul kiymet degil

Cardano’nun (ADA) kurucusu Charles Hoskinson, XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını söyledi.

Bir AMA etkinliğinde, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ripple aleyhine açtığı dava hakkında konuşan Hoskinson, başlangıçta farklı olsa da şimdi XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını düşünüyor:

“Önceki ifadelerimde, XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu düşünmediğimi söyledim ve bence şu anki hali, mevcut kullanımı ve ekosistemin sahip olduğu merkeziyetsizlik seviyesi kesinlikle doğru. Ripple, kullanım ömrü boyunca bir noktada bir menkul kıymet miydi? Adil bir tartışma yapılabileceğinden eminim.”

Hoskinson söz konusu durumun varlıkların dinamik ve kategorize edilmesi zor yapısından kaynaklandığını söylüyor:

“Kripto para birimleriyle ilgili sorun, her şeyi yapıp hiçbir şey yapmamalarıdır. Ve bazı günler menkul kıymet gibi görünüyorlar, bazı günler emtia gibi görünüyorlar, bazı günler para birimine benziyorlar ve bazı günler tamamen başka bir şeye benziyorlar. Birçok yönden kripto para birimleri finansın kök hücreleridir. Bir kök hücre bir süper hücre gibidir ve temelde bir kalp hücresi veya bir beyin hücresi veya benzeri olabilir. Ve düzenleme biraz zordur.”

Dağıtımı Sorunlu Olabilir

XRP’nin menkul kıymet olmadığını söyleyen Hoskinson, sorunun XRP’nin dağıtım şeklinde olabileceğini söylüyor:

“XRP’nin en azından genel anlamda bir menkul kıymet olmadığına inanıyorum ve bu kök hücre argümanına geri dönüyorum. Kesinlikle menkul kıymet benzeri bir davranış var ve bu benim için derinden kafa karıştırıcı, örneğin akıllı sözleşmeler çağında neden gerçek bir şirketin bir token dağıtımından sorumlu olacağı. Şimdi bu hiç mantıklı değil. Zaten var olan, işleyen bir ağınız varken bunu yapmak zorunda değilsiniz.”

Hoskinson, söz konusu davanın tüm sektörde bir domino etkisi yaratacağı tartışmaları hakkında da konuştu. Hoskinson, davanın sektörde böyle bir etki yaratacağına inanmıyor:

“Örneğin Ripple ve XRP düşerse, tüm sektörün parçalanacağına inanmıyorum. Buna hiç inanmıyorum.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala