bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,767.96 2.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,560.57 1.54%
bnb
BNB (BNB) $ 581.93 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 187.53 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.627791 2.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649951 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.222936 19.23%

Cardano’dan Önemli Güncelleme, Vasil Hard Fork Detayları Nedir?

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla Kripto Bülten’in yeni bölümü yayında. Bu hafta Kripto Bülten’de Cardano ve Cardano’nun büyük güncellemesi Vasil Hard Fork’un detayları ele alındı.

Cardano Vasil Hard Fork

Kripto para piyasasının en dikkat çeken projelerinden biri olan Cardano, 2017 yılında İsviçre’de Ethereum’un kurucularından biri olan Charles Hoskinson tarafından kuruldu.

-Çok geniş bir ekosisteme sahip olan Cardano, son dönemde hem NFT hem de metaverse alanında yaptığı çalışmalarla adını duyurdu.

-Cardano’nun en yeni güncellemesi, ismini Cardano topluluğunun önde gelen isimlerinden olan ve geçtiğimiz yıl 67 yaşında hayatını kaybeden Bulgar matematikçi Vasil Dabov’dan alıyor.

-Güncellemenin özellikle Cardano’nun akıllı sözleşme platformu Plutus’u önemli biçimde iyileştirmesi bekleniyor bu sayede Cardano’yu daha ucuz ve daha hızlı kullanmak için akıllı sözleşmelerin verimliliği de artırılacağı da kullanılan ifadeler arasında.

-Tüm bu iyileştirmeler sayesinde ağın veriminin büyük ölçüde artması ve Cardano ağının en etkili zincirlerden biri haline gelmesi bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala