bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,595.31 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,167.05 1.28%
bnb
BNB (BNB) $ 616.23 3.29%
solana
Solana (SOL) $ 147.75 0.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530231 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474008 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152333 0.42%

Cardano Vasil için Node Geliştirmelerini Hızlandırıyor

Cardano Vasil için Node Geliştirmelerini Hizlandiriyor

Cardano son dönemde adını sık sık Vasil hard fork ile duyurmayı başarıyor. Özellikle güncellemeye oldukça kısa bir süre kaldığı için gelişticiler de hızlanmış durumda. Öyle ki projenin GitHub ve geliştirici topluluklarının yama notlarına baktığımızda seri bir şekilde güncelleme notu paylaşıldığını görüyoruz.

Cardano Vasil Hard Fork’u için Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

Blockchain teknolojisi her ne kadar basit bir şekilde anlatılıp kavranabilse de iş tekniğe geldiğinde biraz karmaşık olabiliyor. Öyle ki Blockchain ağlarında kapsamlı bir hard fork yapmak, Uluslararası Uzay istasyonu’na (ISS) yeni bir modül göndermeye benziyor. Yapılan en ufak bir hatanın birçok etkiye neden olabileceğini düşündüğümüzde geliştiricilerin üzerindeki etkiler de anlaşılabiliyor.

Bu noktada Cardano IOG tarafından hazırlanan haftalık gelişim raporuna baktığımızda da yoğun bir çalışma görüyoruz. IOG, Cardano ekipleri tarafından Node iyileştirmeleri üzerinde yapılan çalışmaları ve ardından devnet’te Vasil testini desteklemek için yeni bir düğüm v.1.35.3-rc1’in yayınlandığını bildiriyor.

Ek olarak, Vasil işlevsellik testinin son aşamaları için yeni bir özel üretim öncesi ortamının hazırlandığını vurgulanmış durum. Bu yeni ortam, gelişmiş zincir yoğunluğu ve daha iyi bir geliştirici deneyimi sağlayacak. Bu nedenle geliştiricileri, SPO’ları ve borsaları ana Cardano test ağı yerine bu ortamı kullanmaya teşvik ediyor.

Sizlerle de paylaştığımız üzere 3 Temmuz’da IOG ekibi, Cardano test ağını Vasil işlevselliğini içerecek şekilde fork’lamıştı. Testnet hard fork’unun duyurulmasından sonra, ilk Node modülü v.1.35.0 üzerinde çalışmalar devam etti. IOG ekipleri, sistem hakkında bir takım hatalar keşfedildikten sonra v.1.35.1 ve v.1.35.2 Node modülleri üzerinde çalışmaya başladı.

Tüm bunlara ek olarak IOG, haftalık geliştirme raporunda Cardano ağıyla ilgili en son istatistikleri yayınladı. Şu anda Cardano’da 1.048 proje yürütüldüğünü söyleyen rapor, Cardano’da yakın zamanda 93 projenin daha aktif hâle geleceğini de duyurdu. Cardano yerel token’ları 5.7 milyona ulaşırken, Plutus komut dosyaları şu anda 3.024’te. Github güncelleme sayısı ise 2.683 olarak paylaşıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala