bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,785.36 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.03 1.32%
bnb
BNB (BNB) $ 616.80 1.34%
solana
Solana (SOL) $ 146.83 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530782 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475214 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152876 0.00%

Cardano Vasil Hard Fork’u ile İşlem Büyüklüğünü Azaltacak

Cardano Vasil Hard Forku ile İşlem Büyüklüğünü Azaltacak

Blockchain projeleri tüm hızıyla gelişimini sürdürürken, Cardano da yeni Vasil hard fork‘u için hazırlıklarına devam ediyor. Cardano’nun CIP 31-33 (Cardano Improvement Proposals) önerisinde ise geliştiriciler, hard fork ile yayınlanacak güncellemele akıllı sözleşme işlemlerinin büyüklüğünü kısa sürede azaltmayı hedefliyor.

Cardano Vasil Hard Fork’u ile Akıllı Sözleşmelerin Verimi Artacak

Cardano Blockchain ağındaki bir işlemin boyutunu azaltması beklenen 31-33 numaralı tekliflerde önerilen çözümlerin tümü, çoğunlukla yeni girdiler yoluyla UTXO’ları harcamadan ve yeniden oluşturmadan ağdaki verileri ortaya çıkarmak için tasarlanmış durumda.

Diğer taraftan her ne kadar Cardano Blockchain ağı şimdiye kadar ölçeklendirme ve ağ tıkanıklığı gibi sorunlarla karşılaşmamış olsa da geliştiriciler ilerleyen dönemde ağı ağır trafiklere hazır hale getirmek için çalışıyor.

Bununla birlikte geliştiricilerin arka planda aktif geliştirme sürecine devam etmesine rağmen, ADA uzun vadede kripto para piyasasında en kötü performans gösteren varlıklardan biri olmaya devam ediyor.

ADA son 30 gün içerisinde yüzde 40’ın üzerinde değer kaybederken, 1 yıllık periyoda bakıldığında bu değer kaybı yüzde 72 seviyesinde. ADA’nın haberimizin yazımı itibarıyla itibarıyla 0.55 dolardan işlem gördüğünü belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala