bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,579.30 3.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.76 2.30%
bnb
BNB (BNB) $ 606.99 0.05%
solana
Solana (SOL) $ 148.67 4.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529253 2.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478785 4.71%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152466 4.96%

Cardano Vasil Hard Fork için Son Rötuşlar

Cardano Vasil Hard Fork için Son Rötuşlar

Cardano Blockhain ağı, verimi, işlem hızı ve ücretlerini önemli ölçüde etkileyecek bir bir güncelleme üzerinde uzun zamandır çalışıyor. Vasil olarak adlandırılan bu kritik yükseltme, geç kalması sebebiyle sık sık eleştirilirlen son demlerine gelmiş durumda. Öyle ki Cardano’nun arkasındaki Inpu Output’un CEO’su Charles Hoskinson, hard fork talebinin topluluğa gönderildiğini ve başarıyla kabul edildiğini Paylaştı. Ek olarak Vasil hard fork uygulamasının artık son aşamasına girdiğini duyurdu.

Cardano Vasil Hard Fork için Son Aşamaya Girildi

Cardano Blockchain ağı için en önemli yükseltmelerden biri olan Vasil’in, işlem ücretlerinde, DeFi uygulamanın ölçeklenebilirliğinde ve işlemlerin hızında önemli bir atılım yapması bekleniyor. Bu yükseltme ile birlikte üst düzey uygulamalara, GameFi’a ve benzeri ağır yük gerektiren işlemlere daha dayanıklı hâle gelecek olan Cardano, uzun bir zamandır bu yükseltme üzerinde çalışıyor.

Vasil yükseltmesi ile birlikte ağ, ek CIP mekanizmaları, Genişletilmiş Harcanmamış İşlem Çıktıları (UTXO) desteği ve Hydra entegrasyonuna sahip olacak. Vasil’de önerilen CIP’ler, Plutus akıllı sözleşme dilinin kullanılabilirliğini ve kapasitesini geliştirmeye odaklanıyor.

Bunlara ek olarak CIP 40 yükseltmesi, Cardano’nun (ADA) DDoS korumasını artırmayı ve kullanıcıları muhtemel ADA teminatlarındaki hatalardan korumayı amaçlıyor.

Güvenlik alanında da önemli yükseltmeler içeren bu yükseltme, beraberinde EUTXO modeli ise sistem arızaları yaşamadan birçok işlemin ele alınması için güvenli ve esnek bir ortam sunuyor.

Son olarak Cardano Vasil yükseltmesinin 22 Eylül’de yapılmasının planlandığını belirtelim. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala