bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,323.23 3.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.01 2.52%
bnb
BNB (BNB) $ 608.04 0.07%
solana
Solana (SOL) $ 147.81 4.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527981 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475559 5.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151707 5.46%

Cardano Kurucusu: Kripto Paralar, Yozlaşmış Geleneksel Finansal Sistemin Panzehiridir

cardano kurucusu kripto paralar yozlasmis geleneksel finansal sistemin panzehiridir

Önde gelen kripto para birimi Cardano’nun (ADA) yaratıcısı Charles Hoskinson, merkez bankaları hakkında konuştu. Hoskinson kripto para birimlerinden “yozlaşmış geleneksel finansal sistemin panzehiri” olarak bahsetti.

Hoskinson yakın tarihli bir videosunda kripto para endüstrisini ve merkez bankalarını ele aldı. Merkez bankalarının yavaşça ortadan kaybolacağını söyleyen Hoskinson, kripto para endüstrisini de mevcut finansal sistem için bir panzehir olarak nitelendirdi:

“Geri dönemezsin. Bunu değiştiremezsin, o cini şişeye geri koyamazsın. Merkez bankaları kaybolacak. Bu olacak. Geleneksel eski bankalarınız kaybolacak. Kayırmacı, yozlaşmış ve yavaş olan ödeme rayları kaybolacak.”

Geleneksel Finansal Sistem Tümüyle Kusurlu

Geleneksel finansal sistemin tümüyle kusurlu olduğunu söyleyen Hoskinson, gelişmekte olan ülkelerdeki vatandaşların bankacılık hizmetlerine erişmesinin zor olduğunu, ulaşabilse bile oldukça pahalı bir şekilde erişebildiğini söylüyor:

“Örneğin, gelişmekte olan bir ülkedeki çiftçiler, bir bankacılık kurumundan krediye erişmeyi son derece zor buluyorlar ve bulsalar bile, bu makul olmayan bir şekilde pahalı oluyor. Ayrıca yurt dışında ailelerine para gönderen kişiler çok yüksek ücretler ödemek zorunda kalıyor.”

Kripto para birimlerinin bozuk finansal sistemi iyileştirebileceğini söyleyen Hoskinson aynı zamanda dünyayı değiştirebilecek potansiyele sahip olduklarının altını çizdi:

”Asla bizimkinin risk içeren bir sektör olduğunu söylemelerine izin vermeyin. Bizim sistemimiz, yolsuzluk ve adam kayırmacılığın panzehiri olan bir endüstri. Onlarınki ise bir hayal kırıklığı endüstrisidir.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala