bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,728.95 1.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.93 1.63%
bnb
BNB (BNB) $ 583.45 1.41%
solana
Solana (SOL) $ 189.48 1.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.624248 1.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.65035 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21977 16.03%

Cardano Kurucusu Hoskinson, Ethereum dApp’leri ve Cardano’nun Geleceği Hakkında Konuştu

cardano kurucusu hoskinson ethereum dappleri ve cardanonun gelecegi hakkinda konustu

Cardano (ADA) kurucusu Charles Hoskinson, YouTube kanalında dApp’ler ve Cardano’nun geleceği hakkında konuştu. Merkeziyetsiz ekosistemlerin potansiyeline ulaşabilmek için uzun bir yol kat edilmesi gerektiğini söyleyen Hoskinson, çoğunlukla zincir dışı çalışmaları nedeniyle dApp’leri sağlıksız olarak niteledi.

Henüz Sürdürülebilir Değil

Ethereum ağında 3800 dApp mevcut olduğunu söyleyen Hoskinson, sadece birkaç yüz uygulamanın transferler gerçekleştirebildiğine, geri kalanının ise işlem kapasitesinden yoksun ‘ghost chain’ler olduğuna dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl geliştirilen dApp’lerin yalnızca %31’inin Ethereum ağında olduğunu söyleyen matematikçi, yüksek işlem ücretleri trendinin bu sene de süreceğini tahmin ediyor. Merkeziyetsiz uygulamaların sürdürülebilirliği hakkında ise şunları söylüyor:

“Amaç sadece rastgele spekülasyon, saadet zinciri ve gerçek kullanım ve faydanın olmadığı bir şeyse ve milyonlarca ve milyarlarca insanı ölçeklendirme yeteneği barındırmıyorsa… Bu amaca yönelik bir şey yapmak istemiyorum, eğer amaç insanların uzun vadede kullandıkları ve sürdürülebilir ekonomiye sahip olan şeyler inşa etmekse, tamam beni de yazın.”

Hoskinson ayrıca, insanların kripto para alanında fark yaratabilecek dApp’ler üretmekten hala uzak olduğunu belirtti ve alanın önde gelenlerinin bu blozkinciri tabanlı programları kullanmadaki verimsizliğin farkında olmamasına ne kadar şaşırdığını dile getirdi.

Cardano’nun Geleceği

Hoskinson, Bitcoin ve Ethereum’un tümüyle sürdürülebilir ve ölçeklenebilir ekosistemler olmadıklarını vurguladı. Ona göre Cardano, bünyesindeki araştırmacı ve geliştiriciler sayesinde ikisini de geride bırakabilir ve ilk verimli üçüncü nesil kripto para birimi olabilir.

Hoskinson ayrıca Cardano’nun üç aşamalı bir gelişim planını takip ettiğini hatırlattı: metadata, token’lar ve Plutus gibi yenilikçi akıllı kontratlar. Cardano geliştiricileri, token’ların Ethereum’dan Cardano’ya transfer edilebilmesini sağlayacak yan zincir ve dönüştürücüler üzerinde de çalışıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala