bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,656.32 4.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,061.74 6.30%
bnb
BNB (BNB) $ 561.06 5.34%
solana
Solana (SOL) $ 143.66 5.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.492178 9.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47115 8.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156868 8.59%

Cardano Akıllı Sözleşmeler İçin ChainLink İle Anlaştı

cardani

Cardano, akıllı sözleşmeler konusunda çalışmalarını sürdürürken sisteme Oracle’ı entegre ederek yeni bir adım daha attı. Blockchain akıllı sözleşmeler oluşturan geliştiricilere ekstra destek sağlamak için ChainLink ile güçlerini birleştirdi.

Cardano ekibi, Chainlink ile Oracle sistemini entegre edecek bir ortaklığı ilan eden bir blog yazısı yayınladı. Bu ortaklıkla birlikte, geliştiricilerin Cardano DeFi uygulamaları için akıllı sözleşmeler oluşturması daha kolay hale getirilmiş olacak.

cardano-akilli-sozlesmeler-icin-yeni-bir-ortakla-anlasti

Cardano ve ChainLink Güçlerini Birleştiriyor

Chainlink’in geliştirdiği bu Oracle ağları, Blockchain ağlarına dışarıdan veri sağlıyor ve akıllı sözleşmelerin seçim sonuçları, spor istatistikleri, kripto oranları vb. ile çalışmalarına olanak tanıyor. 

Chainlink Cracle’ları, herhangi bir DLT ağında hibrit akıllı sözleşmelerin yürütülmesine yardımcı olacak şekilde programlanmış durumda. Bu sayede Chainlink, DeFi uygulamalarında, oyun uygulamalarında, sigortacılıkla ilgili platformlarda ve diğer en iyi endüstrilerde milyarlarca ABD Doları güvence altına alabiliyor.

Oracles, spor verileriyle ilgilenen tahmin uygulamalarını, parametrik sigorta uygulamaları için gerekli hava durumu verilerini; NFT’ler gibi oyun ve dijital koleksiyon alanında çoklu ortaklıklar yoluyla uygulanabilir olacak.

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, gelişmiş akıllı sözleşmeler için Chainlink Oracles‘ın gerekli olduğunu ve Cardano ağına gerçek dünya verilerini sağlayacaklarını belirtti.

Cardano’nun geliştiricilere gerçek kullanımda olacak çözümler oluşturmak için en iyi araçları sağlamayı amaçladığını vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala