bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,667.33 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.16 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 613.47 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.12 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527303 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473118 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152134 0.27%

Cardano Akıllı Sözleşme Tarihi Resmi Olarak Onaylandı

cardano akilli sozlesme tarihi resmi olarak onaylandi

Geliştirici IOG tarafından yapılan yakın tarihli bir duyuruya göre, Cardano ana ağında gerçekleşecek akıllı sözleşme güncelleme teklifi başarıyla gönderildi.

Alonzo hard fork birleştirici (HFC) etkinliği artık resmi olarak takımın orijinal programına uygun olarak 12 Eylül’de gerçekleşecek.

Şu anda, hisse havuzu operatörleri, borsalar ve diğer ortaklar, Cardano’nun bugüne kadarki en önemli yükseltmesine hazırlanmaya devam ediyor.

Alonzo güncellemesi, akıllı sözleşme işlevselliğinin avantajları göz önüne alındığında, Cardano ağı için büyük bir yükseltme konumunda. Alonzo güncellemesinden sonra, herkes Cardano Blockchain ağında kendi akıllı sözleşmelerini oluşturabilecek, dağıtabilecek ve yerel merkeziyetsiz uygulamaların (dApps) önünü açabilecek.

Daha kolay dApp oluşturmanın sağlanması, beraberinde daha fazla proje getirecektir. Hoskinson, bu projelerin sonunda birçok gerçek dünyadaki finans kurumuyla rekabet edeceğini ve onları daha adil sistemlerle değiştirmeyi ve ihtiyacı olanlara ekonomik özgürlük vermeyi hedeflediğini belirtti.

IOG CEO’su Charles Hoskinson, uygulamaları için halihazırda Plutus koduna sahip olan geliştiricilerin Pazar gününden itibaren Blockchain’in ana ağında çalıştırabileceklerini söyledi. Öyle ki ağdaki tüm geliştiriciler test ağları üzerinde sıkı bir şekilde çalışıyorlar ve Node’ların yüzde 60’tan fazlası güncelleme için hazır. Böylece Cardano akıllı sözleşme konusunda büyük bir adım atmış olacak.

Akıllı sözleşme lansmanı hemen köşedeyken , ADA kripto para biriminin fiyatı, büyük bir piyasa düzeltmesinin ortasında ciddi baskı altında. Bugün erken saatlerde, üçüncü en büyük madeni paranın fiyatı yüzde 30’dan fazla düşüşle 2 dolara kadar düştü.

Haberimizin yazımı itibarıyla CoinMarketCap verilerine göre ADA 2.41 dolardan fiyatlanıyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala