bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,572.03 4.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,091.13 5.24%
bnb
BNB (BNB) $ 606.61 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.97 8.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516764 5.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463724 6.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147908 8.22%

ByBit’in Brezilya’da Aracılık Hizmetleri Yasaklandı

bybitin brezilyada aracilik hizmetleri yasaklandi

Kripto para borsası ByBit’e Brezilya’dan kötü bir haber geldi. Brezilya’nın yetkili kurumu ByBit’in ülkede menkul kıymetlere aracılık etmesini yasakladı.

ByBit’in Menkul Kıymetler Aracılık Hizmeti Brezilya’da İptal Edildi

Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (CVM), Singapur merkezli kripto para borsası Bybit’in menkul kıymetlere aracılık etmesini yasakladı. Yayınlanan bir beyan kanunda, Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ByBit tarafından Brezilyalılara “web siteleri, uygulamalar veya sosyal ağların kullanımı da dahil olmak üzere doğrudan veya dolaylı olarak herhangi bir menkul kıymet aracılık hizmetinin hala arzının” askıya alınmasını emretti.

bybitin brezilyada aracilik hizmetleri yasaklandi 2

Ülkenin yetkili kurumu olan Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na göre, ByBit, şirketin menkul kıymetler aracısı olarak hareket etme yetkisi olmadan “menkul kıymetlere yapılan yatırımlar için Brezilya’da ikamet eden yatırımcılardan fon toplamaya çalıştığı” belirtildi. Söz konusu bu hizmeti Brezilya’da sadece Brezilya’nın B3 borsasının menkul kıymetler sunabileceği belirtildi. CVM, ByBit’in bu karara derhal uyması gerektiğini, aksi takdirde komisyonun günlük 1.000 Brezilya reali (yaklaşık 194 dolara eşdeğer) para cezası uygulanacağını belirtti. Son olarak Nisan 2022’de ByBit, Brezilyalı kullanıcıların Brezilya reallerini kullanarak kripto para birimleri edinmelerine ve kazanç sağlayan ürünlerin piyasaya sürülmesine ve bir takas edilemez token (NFT) pazarına izin verdiğini duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala