bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,379.79 1.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,219.00 0.08%
bnb
BNB (BNB) $ 607.45 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 155.22 1.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545385 2.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.500497 3.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159717 1.48%

Bu Hafta Federal Rezervi’nden CBDC Adımı Bekleniyor

bu-hafta-federal-rezervinden-cbdc-adimi-bekleniyor

Amerika Birleşik Devletleri Federal Rezervi (Fed), yakında bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarmanın riskleri ve faydaları hakkında bir inceleme başlatma planlarını yayınlayabileceği düşünülüyor. Fed, dijital dolar gelişimini ele alırken sabır gösterirken, pek çok uzman, sürecin hızlanmasını nefeslerini tutarak bekliyor.

Wall Street Journal (WSJ) tarafından hazırlanan bir rapora göre, inceleme bu hafta kadar erken bir tarihte başlatılabilir. İncelemenin, Dijital para biriminin ülke ekonomisini nasıl etkileyeceğini ele alacağı tahmin ediliyor. ABD, son zamanlarda CBDC’lerle ilgili yeni gelişmeleri ortaya çıkaran dünya çapında birçok ülkenin arasında üst sıralarda yer alıyor.

bu-hafta-federal-rezervinden-cbdc-adimi-bekleniyor

FED CBDC Kararını Açıklayabilir

WSJ raporu ayrıca, Fed yetkilileri teknolojinin esası konusunda ihtilaflı olmaya devam ettiği için incelemenin uygulamayı sağlayamayacağını belirtiyor. Daha kolay sınır ötesi ödemeler ve banka hesabı olmayan kişilerin dahil edilmesi bir CBDC’nin esası olarak lanse edilirken, dikkate alınması gereken bir diğer önemli husus ise bunun Amerika’nın jeo-politik konumunu nasıl etkileyeceği.

Bu, bir CBDC için önemli bir adım olacaktır. Özellike ABD’deki stablecoin ve CBDC gerginliği oldukça büyümüş durumda. Öte yandan bugün erken saatlerde Hong Kong, perakende bir CBDC için “mimarileri ve tasarım seçeneklerini” vurgulayan benzer bir teknik rapor yayınlamıştı. Bu da bu tür çalışmaları sadece ABD’nin değil tüm dünyada bir ana konu haline geldiğini gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala