bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,175.19 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,139.87 3.31%
bnb
BNB (BNB) $ 603.42 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 7.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523868 4.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471582 6.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149696 7.56%

BTC, ETH, ADA Son Durum! Emre Aydın’dan NFT Şarkı!

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla gerçekleştirilen Kripto Bülten’in yeni bölümü yayınlandı. Kripto Bülten’de bu hafta; BTC, ETH, ADA gibi popüler kripto varlıkların son durumlarına ve birçok farklı gelişmeye değinildi.

Konu Başlıkları:

  • BTC, ETH, ADA gibi popüler kripto varlıklardaki son durum
  • Matrix 4’ün NFT olarak gelmesi
  • Emre Aydın’ın NFT şarkısı
  • El Salvador’un yeni Bitcoin hamleleri

Nelerden Bahsedildi?

-ADA cüzdanlarının sayısı 1 milyon barajını geçmişti. 2 Kasım 2021 itibariyle 2 milyon barajını da aştı. ADA demişken, biraz da ADA’nın performansından bahsetmek gerekiyor.

Ethereum hash oranı da yeni bir ATH belirledi. Merkezi olmayan uygulamaların çoğalması ve NFT projelerinin sürekli artan popülaritesi ile birlikte, dünyanın her yerinden daha fazla madenciyi kendine çekmeyi başarıyor. Tüm bunlar tabii ki hash oranı üzerinde de etkili oluyor. Polkadot cephesinden de güzel haberler var. Polkadot parachain müzayedeleri bu ay içinde gerçekleşecek. Müzayedeler için geri sayım devam ederken, DOT da yeni bir ATH belirledi. 

Shiba, yeni platformlarda listelenmeye devam ediyor. Son olarak San Francisco merkezli kripto para borsası Kraken, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda Shiba Inu‘yu listeleyeceğini açıkladı.

-İlk olarak popüler film üçlemesi Matrix, yeni filmi ile beyaz perdeye geri dönüyor ve 4. filme özel hazırlanan NFT’ler de film ile birlikte piyasaya sürülüyor.

NFT platformu özel “Kırmızı Hap” özelliği ile, Matrix Resurrections temalı 100.000 avatarın NFT’sini başlatacak. Bu avatarların her biri 50 dolardan satılacak.

Ülkemizde de dünyadakine benzer NFT gelişmeleri yaşanıyor,, son haber de Emre Aydın’dan geldi. Ünlü şarkıcının ilk NFT şarkısı “Ratatan”, OpenSea’de.

-Tüm dünyada ses getiren Bitcoin kararının ardından El Salvador, zaman zaman Bitcoin satın alarak ve yaptığı sıradışı volkanik madenciliği ile sahip olduğu BTC miktarını daha da artırıyor. Bitcoin’den elde edilen kar ile 20 okul yaptırılacak.

Ekim ayının ilk haftalarında, El Salvador’da, Bitcoin kârı ile hayvan hastanesi yaptırılacağı da açıklanmıştı. Başkan Nayib Bukele, bu hastanenin temel atma töreninde 20 okul yapımı için de duyuru yaptı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala