bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,365.44 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,971.86 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 534.18 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 133.09 0.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.481779 2.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439432 1.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144994 1.51%

Bridgewater Kripto Fonu Yatırımına Başlıyor

bridgewater kripto fonu yatirimina basliyor

“Dünyanın en büyük hedge fonu” olan ABD‘li yatırım yönetimi şirketi Bridgewater, kripto fonu desteklemeye hazırlanıyor. İlk kez kripto yatırımı yapacak olan dev şirket, yönetimi altında 150 milyar dolarlık varlığa (AUM) sahip.

Coindesk’te yer alan habere göre, şirket yetkilileri şu anda kripto varlıklarına doğrudan yatırım yapma niyetinin olmadıklarını söyledi. Onun yerine Bridgewater harici bir aracı desteklemeyi planlıyor.

Bridgewater Kripto Fonu İçin Sinyalleri Daha Önce Vermişti

Bridgewater’ın kurucusu milyarder Ray Dailo, Bitcoin ve kripto paralarla ilgili daha önce birçok açıklama yapmıştı. Şirket, bu hamlesiyle diğer varlık yönetimi şirketlerini takip ediyor. Daha önce, Point72 ve Brevan Howard ve Marshall Wace aynı çizgide bir kripto fonu oluşturduğunu bildirmişti.

Coindesk’te yer alan habere göre, Bridgewater, bu yıl ilk yarı planında fonlarının küçük bir kısmını doğrudan dijital varlıklara dağıtmayı planlıyor.

Bir Bridgewater temsilcisi CoinDesk’e e-posta yoluyla “Pozisyonlarımız hakkında yorum yapmasak da, Bridgewater’ın aktif olarak kripto araştırmasına devam ettiğini ancak şu anda kriptoya yatırım yapmayı planlamadığını söyleyebiliriz” demişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala