bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,652.93 1.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,579.19 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 588.71 2.10%
solana
Solana (SOL) $ 187.06 0.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622207 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.650041 0.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.201985 10.07%

Paylaş

Brezilya’nın Kripto Para Düzenlemesi Yasalaşmaya Hazırlanıyor

brezilyanin kripto para duzenlemesi yasalasmaya hazirlaniyor

Kripto para birimleri dünya genelinde olduğu gibi Brezilya’da da hızla benimseniyor. Kripto para birimleri konusunda bir düzenleme hazırlığında olan Brezilya’nın kripto para düzenlemesinde gün sayıyor.

Brezilya, Kripto Düzenlemesini Yasallaştırıyor

Brezilya’da Temsilciler Meclisi tarafından iki hafta önce onaylanmış olan ve ülkenin kripto para düzenleme tasarısı yasallaşmaya hazırlanıyor.

Brezilya, sektörde devrim yaratan basit, neredeyse ücretsiz bir anında ödeme sistemi olan PIX’i oluşturarak, dijital ödeme yeniliklerinde ön sıralarda yer aldı. Bununla birlikte Brezilya Merkez Bankası’nın şu anda test ettiği ve 2024 yılında çıkarmayı planladığı bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projesi de bulunuyor.

brezilyanin kripto para duzenlemesi yasalasmaya hazirlaniyor 2

Son olarak kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre, sektör için bir düzenleyici de atanmalı ve sektör bu kurumun Brezilya Merkez Bankası olmasını bekliyor. Sonunda hangi kurum sanal varlık sağlayıcılarını düzenlerse düzenlesin, müşteri fonlarını şirket fonlarından ayrı tutma sorusuna karar vermek zorunda kalacak. Benzer durum bir zamanların en büyük kripto para borsalarından birisi olan FTX’te yaşanmış ve FTX bu sebepten ötürü iflas başvurusunda bulunmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala