bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,365.44 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,971.86 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 534.18 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 133.09 0.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.481779 2.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439432 1.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144994 1.51%

Brezilya Polisi, Kripto Borsalarına Baskın Düzenledi

brezilya polisi kripto borsalarina baskin duzenledi

Brezilya’da kripto para borsalarının faaliyetleri izlenmeye devam ediyor. Brezilya Federal Polisi, kripto para birimlerinin kullanımını içeren çeşitli konular hakkında kripto borsalarına baskın düzenledi.

Brezilya Federal Polisi Altı Kripto Borsasına Baskın Yaptı

Brezilya Federal Polisi, kripto para birimlerinin kullanımını içeren vergi kaçakçılığı ve kara para aklama ile ilgili yürüttüğü bir soruşturma kapsamında altı kripto para borsasına baskın yaptı.

Resmi bir polis raporuna göre, Brezilya vergi dairesi ile birlikte yürütülen Colossus Operasyonu’nun bir parçası olarak, Federal Polis, São Paulo’daki bir ceza mahkemesi tarafından verilen 101 emri yerine getirmek için çalışmalar yürütüyor. Bu emirler arasında iki tutuklama kararı, 37 arama ve el koyma kararları bulunuyor.

brezilya polisi kripto borsalarina baskin duzenledi 2

Bu kararlara ek olarak, polis soruşturma altındakiler tarafından tutulan yaklaşık 238 milyon dolarlık varlık ve menkul kıymetin dondurulmasını emretti ve ayrıca soruşturma altındaki 28 borsa tarafından tutulan açıklanmayan miktarda sanal varlığa el koyulduğunu belirtti.

Soruşturmalar, Brezilya’nın Finansal İstihbaratı tarafından yürütülen ve kripto varlıklarının ticaretiyle bağlantılı şüpheli banka faaliyetleri bulunan bir rapordan kaynaklandı. İddia edilen suçların 2017 ve 2021 yıllar arasında işlendiği iddia edilmiş olsa da Brezilyalı yetkililer çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala