bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,064.16 3.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.91 3.41%
bnb
BNB (BNB) $ 611.45 0.20%
solana
Solana (SOL) $ 146.75 6.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526232 3.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471765 5.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150489 6.91%

Brezilya Merkez Bankası’ndan DeFi Hamlesi

brezilya merkez bankasindan defi hamlesi

Her geçen gün kripto para piyasası büyümeye ve genişlemeye devam ediyor. Piyasanın büyümesine ülkelerin merkez bankası da kayıtsız kalmıyor. CBDC üzerinde de çalışmalar yapan Brezilya Merkez Bankası, bu kez merkeziyetsiz finans (DeFi) alanı için yeni bir adım attı.

Brezilya Merkez Bankası, Yeni İnovasyon Teklifleri Arasına DeFi Projesini Ekledi

The Block‘a göre, Brezilya Merkez Bankası, Finansal Yenilikler ve Teknolojiler Laboratuvarı’nı geliştirmek için sekiz proje seçti. Seçilenler arasında, Brezilya’nın en büyük bankalarından biri olan Itaú‘dan bir DeFi likidite havuzu da bulunuyor.

brezilya merkez bankasindan defi hamlesi

Brezilya Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, projenin Blockchain ve akıllı sözleşmeler aracılığıyla saklama, döviz bozdurma ve alternatif yatırımlara izin veren bir platform olacağı belirtiliyor. Sekiz projenin bu platform için seçildiği aktarılıyor.

Brezilya’da reel, dolar veya başka bir fiat para birimi ile pariteye sahip olabilen sabit paraları taklit eden tokenlarla bir likidite havuzu oluşturuluyor ve buradaki işleyiş dijital varlıklarla faaliyet gösteren likidite DeFi’ya benzer.

Ayrıca seçilen projeler arasında Blockchain ile ilgili birkaç projeyi de yer alıyor. Celo sabit para birimini Brezilya’nın merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olan Real Digital‘e dönüştürmeyi planlıyor.

Laboratuvar 12 Eylül’de açılacağı belirtiliyor ve geliştiricilerin 15 Aralık’a kadar her proje için işlevsel bir prototip ve rapor sunmaları gerekiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala