bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,933.00 3.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.87 2.27%
bnb
BNB (BNB) $ 582.96 2.35%
solana
Solana (SOL) $ 186.47 2.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.632187 3.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652272 2.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21972 20.21%

Brezilya Menkul Kıymetler Düzenleyicisinden Yeni Kripto Kararı

brezilya menkul kiymetler duzenleyicisinden yeni kripto karari

Geçtiğimiz günlerde ülkenin kripto düzenlemesini onaylayarak uygulamaya alan Brezilya’da kripto atılımlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Ülkede son olarak yatırım fonlarının kriptoya yatırım yapılmasına izin verileceği açıklandı.

Brezilya’dan Yeni Kripto İle Yatırım Fonu Kararı

Brezilya’nın kripto alanında yetkili olan düzenleyici kurumu, Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (CVM), yatırım fonlarının varlıkları arasında kripto varlıkları dahil etme seçeneğinin de eklendiğini açıkladı.

Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, kararın varlıkların bütünlüğü ve mülkiyeti ile ilgili kontrollere dikkat ederek fonların kripto segmentinde faaliyet göstermesine izin vermeyi amaçladığını belirtildi.

brezilya menkul kiymetler duzenleyicisinden yeni kripto karari 2

CVM, fon portföylerinin bir parçası olmak için, kripto varlıklarının kısa bir süre önce çıkarılan bir yasada oluşturulan yeni bir düzenleyici çerçeveye uygun olarak bir dizi kriteri sağlaması gerektiğini belirtti.

Kripto varlıkları, Brezilya Merkez Bankası ya da Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından yetkilendirilen kuruluşlarda veya – yurtdışındaki operasyonlar mevzu bahis olduğunda- yerel bir denetçi tarafından alınıp satıldığı sürece bir fonun parçası olabilecek. Son olarak yeni kurallar ilgili düzenlemede ayrıntılı bir şekilde açıklanmış durumda.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala