bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,579.30 3.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.76 2.30%
bnb
BNB (BNB) $ 606.99 0.05%
solana
Solana (SOL) $ 148.67 4.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529253 2.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478785 4.71%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152466 4.96%

Brezilya Fintech Dock, Havale İşlemleri için Kripto Kullanacak

brezilya fintech dock havale islemleri icin kripto kullanacak

Kripto para kullanımı birçok alanda kullanılmaya başlandı. Brezilyalı finansal hizmetler sağlayıcısı Dock, yaptığı açıklamada, Latin Amerika ve Avrupa’ya genişlerken, uluslararası havale işlemlerinde kripto para birimleri kullanmaya başlayacağını söyledi.

Finansal Hizmetler Sağlayıcısı Dock, Havale İşlemlerinde Kripto Kullanacak

Brezilyalı finansal hizmetler sağlayıcısı Dock, uluslararası havale işlemlerinde kripto para birimlerini kullanmaya karar verdi. Dock’un ürün ve teknoloji başkanı Frederico Amaral Reuters’e verdiği demeçte “Bu, havale yapmanın hem hızlı hem de ucuz bir yolu olacak.” ifadelerini kullandı. Ayrıca söz konusu işlemde önce Brezilya reali Bitcoin‘e daha sonra dolar gibi başka bir para birimine dönüştürülecek.

brezilya fintech dock havale islemleri icin kripto kullanacak 2

Genel olarak uluslararası transferler, hizmetleri büyük bankalardan daha ucuza satabilen Remessa Online ve Wise gibi fintechler için giderek daha fazla ilgi görmeye başladı. Bunun yanında Aralık ayında Dock, Brezilya Merkez Bankası’ndan, bir finans kurumu lisansı getiren rakip şirketi Brasil Pré-pagos’u (BPP) satın almak için onay aldı.

Ayrıca Dock, 2020’nin sonunda Temasek, Viking Global ve Sunley House gibi yatırımcılardan aldığı 170 milyon doların bir kısmını hala elinde tutuyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala