bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,192.73 0.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.90 1.50%
bnb
BNB (BNB) $ 600.56 0.50%
solana
Solana (SOL) $ 153.88 0.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548908 2.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507694 0.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157628 2.27%

Brezilya, Blockchain Teknolojisini Kullanarak COVID-19 Aşılarını Takip Etmeyi Planlıyor

Brezilya Blockchain Teknolojisini Kullanarak COVID 19 Asilarini Takip Etmeyi Planliyor 2

Ülke çapında bir COVID-19 aşılama çabasının ortasında, Brezilya, denkleme blok zinciri tabanlı izleme eklemeye çalışıyor.

Adalet ve Kamu Güvenliği Bakanlığının yaptığı bir YouTube  yayınında, yolsuzlukla mücadele de dahil olmak üzere çeşitli kategorilerde blockchain’in yararlılığı üzerine tartışmalar yapıldı. Blockchain’in COVID-19 izleme üzerindeki etkisi de tartışma sırasında ortaya çıktı.

Eylül ayı başında Reuters’den gelen bir rapor, ülkenin zorunlu bir aşı yapma ihtimalinin bulunmadığını açıklarken; MercoPress tarafından bildirilen bir haber de ülkede bir COVID-19 aşısının 2021 yılındaki ilk çıkış tarihini tahmin etti.

Brezilya şimdi Ulusal Sağlık Veri Ağı veya RNDS adı verilen blockchain tabanlı bir sistem kullanmayı planlıyor. Sağlık Bakanlığı’nın sistem geliştirme koordinatörü Elmo Raposo Oliveira, Hyperledger Fabric blockchain çerçevesi kullanılarak inşa edilen sistemin, COVID-19 aşısı olan herkesi takip ettiğini söyledi.

Oliveira ekledi:

“Yani Covid-19 aşısı zaten RNDS yapımızın içinde olacak. Yani aşıyı aldığınızda, buradaki RNDS’ye çoktan gireceksiniz ve onu kimin aldığını zaten bileceğiz.”

Her enjeksiyonun ardından, sistem hangi kişilerin aşıyı aldığına ilişkin verileri alır ve bu verileri blockchain’e yükler. Oliveira, “RNDS’nin amacı Sağlık Bakım Ağı noktaları arasında bilgi alışverişini teşvik ederek kamu ve özel sektörde bakımın sürekliliğini sağlamaktır.” dedi.

Sistemin daha fazla vaka ve aşı takibi, veri verimliliği ve netliğe izin verdiği bildiriliyor. RNDS ayrıca alınan tedaviler ve ilaçlar gibi diğer hasta bilgilerini de içerir.

Ülke şu anda, Oxford Üniversitesi ile İngiliz ilaç şirketi AstraZeneca arasında Oxford Aşısı adı verilen bir işbirliğinden kaynaklanan bir tür COVID-19 atışını benimsiyor. Brezilya’nın şu anda gözü, iki ülke arasındaki işbirliğine dayalı aşılama çabalarından kaynaklanan CoronaVac adlı Çin merkezli bir aşıya sahip.

Brezilya’dan gelen haberler, izleme ve COVID-19 aşılama çabalarının çoğu zaman haber başlıklarında yer aldığı dünyada tartışmalı bir zamanda geliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala