bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,489.01 3.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,062.79 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 549.43 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 140.37 2.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501257 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455496 1.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151536 1.13%

Brad Garlinghouse, Jay Clayton’a Yanıt Verdi

brad btch

SEC ve Ripple (XRP) arasında devam eden bir yasal süreç söz konusu. Düzenleyici 2020 yılının sonunda Ripple’a bir dava açtı. Pek çok kişi bu davanın arkasında SEC eski başkanı Jay Clayton’ın olduğuna inanıyor.

Clayton, SEC başkanı olduğu sırada birkaç Bitcoin (BTC) ETF teklifini reddetmişti ve topluluk içerisinde genellikle kripto para karşıtı tutumuyla biliniyordu. SEC eski başkanı, başkanlıktan ayrılmasının ardından, Akademik ve Düzenleyici Danışma Konseyi’nin bir parçası olarak One River Dijital Varlık Yönetimi için çalışmak üzere özel sektöre geçti. Clayton, firmaya Bitcoin ve diğer kripto para birimleri konusunda tavsiyelerde bulunacak.

Wall Street Journal’ın “Kripto Düzenlemeye İhtiyacı Var, Ancak Yeni Kurallara İhtiyacı Yok” başlıklı bir editör makalesinde Clayton, mevcut çerçeve altında kripto endüstrisine daha fazla düzenleme yapılması gerektiğini belirtiyor. Clayton, Kripto para birimlerini “finansal hizmetler endüstrisinde devam eden dijital devrimin” bir parçası olarak adlandırmaya devam ediyor.

Clayton, ABD düzenleyicilerinin, kripto para birimleri tarafından gerçekleştirilen finansal faaliyetlerle ilgili “onyıllarca” deneyime sahip olduğunu savunuyor. Bu nedenle, düzenleyicilerin bu yeni varlık sınıfının potansiyel risklerini “vaatlerini boğmadan” ele alacak araçlara zaten sahip olduğunu da ekliyor.

“Ulusal ve uluslararası otoriteler tarafından koordine edilen analizler bir düzenleyici boşluğu ortaya çıkarırsa, doldurulmalıdır. Ancak, düzenleyici rejimi yeniden icat etme ihtiyacı olduğunu varsayarak başlamamalıyız.”

SEC eski başkanı, sunum sırasında nakit ödeme talep etmek için sahipleri tarafından kullanılan bir araç olan “hamiline yazılı tahvilleri” gösterdi. Clayton, birkaç ABD ve uluslararası kuruluş arasındaki koordineli bir çabanın, genel tahvil piyasasını etkilemeden “bu piyasayı sona erdirdiğini” iddia etti.

“Aynı yaklaşım, anonim bir cüzdan kullanarak bitcoin transferi gibi benzer riskler taşıyan yeni araçlara da uygulanabilir.”

Garlinghouse Yanıt Verdi

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Twitter hesabı aracılığıyla Clayton’a yanıt verdi. Makaleyi “kesinlikle ironik” olarak nitelendirdi, ancak eski hükümet yetkilisinin kripto endüstrisi hakkındaki görüşündeki değişikliği de kutladı.

“Jay Clayton, kripto için düzenleyici netlik eksikliği olduğunu ve olduğunu ve bunun ABD’de inovasyonu engellediğini söyleyenlere katılıyor. Kesinlikle ironik ancak geç olmaması hiç olmamasından iyidir.”

Yönetici, teknolojinin yasal ve yasadışı birçok amaç için faydalı olabileceğini vurguladı. Ancak, ABD’deki uyumlu şirketlerin “karmaşa” içinde bırakıldığına veya yasal işlemlerle karşı karşıya olduğuna inanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala