bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,851.72 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,541.57 0.87%
bnb
BNB (BNB) $ 604.99 2.50%
solana
Solana (SOL) $ 184.56 1.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.613474 1.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.639835 1.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212894 6.55%

Borsalardaki Stablecoin Miktarı Zirveye Ulaştı

borsalardaki stablecoin miktari zirveye ulasti

Kripto para borsalarında tutulan stablecoin miktarı zirveye ulaştı. Crypto Quant verilerine göre, borsalarda tutulan stablecoin’ler veya dolara sabitlenmiş dijital para birimleri 10 milyar doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Borsalarda yüksek miktarda stablecoin’ler, kripto para piyasası için olumlu bir işaret olarak değerlendiriliyor. Çünkü trader’ların borsalarda stablecoin tutmasının nedeni daha fazla kripto para satın almak. 

Bitcoin Balinaları Tutuyor, Stablecoin Miktarı Artıyor

Crypto Quant CEO’su Ki Young Ju, geçen haftaki piyasa düşüşü sırasında Bitcoin’in borsalara taşınmasını yorumlamıştı:

“Büyük düşüşte balinalar, Bitcoin’leri anında satmaya hazır hale getirmek için borsalara BTC yatırıyor, ancak sonunda BTC satmıyorlar.”

Ancak düzeltme, %16 düşüşle sınırlı kaldı ve büyük satış gerçekleşmedi. İçindeki bulunduğumuz boğa piyasasının önceki düzeltmeleri ise sırasıyla %31 ve %26’ydı. 

Borsalardaki stablecoin ile satın alma çılgınlığı, piyasayı daha yüksek seviyelere ulaştırabilir. Stablecoin’ler içinde Tether (USDT) 40 milyar dolarlık arzı ile piyasadaki dominant stablecoin konumunda yer alıyor. İkinci büyük stablecoin ise 11 milyar dolarlık arz ile Circle’ın USD Coin’idir. (USDC).

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala