bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,527.29 3.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.25 2.22%
bnb
BNB (BNB) $ 607.45 0.16%
solana
Solana (SOL) $ 148.49 6.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530095 2.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478403 5.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152554 6.07%

Borsadan Sonra Yatırım ve Emeklilik Fonları İşlemleri de Durduruldu

borsadan sonra yatirim ve emeklilik fonlari islemleri de durduruldusdfsdf

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından Borsa İstanbul’daki işlemlerin kapatılması için birçok isim çağrıda bulunmuştu. Dün belirttiğimiz üzere Borsa İstanbul‘da işlemler saat 11.00 civarında durdurulmuştu. Bloomberg HT’de yer alan haberde kapatma kararının ardından Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu (TEFAS) işlemleri ile Bireysel Emeklilik Fon Alım Satım Platformu (BEFAS) işlemlerinin durdurulduğunu duyurdu.

Yatırım ve Emeklilik Fonları İşlemleri Durdu

Türkiye’yi sarsan depremde dördüncü güne girildi. Depremin ilk gününden bu yana borsa ile ilgili tartışmalar gündemden düşmemişti. Bu tartışmaların ardından Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu (TEFAS) ve Bireysel Emeklilik Fon Alım Satım Platformu (BEFAS) işlemlerini durdurdu.

borsadan sonra yatirim ve emeklilik fonlari islemleri de durduruldusdfsd

Konuya ilişkin yapılan duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

Borçlanma araçları şemsiye fonu, para piyasası şemsiye fonu, garantili/koruma amaçlı şemsiye fonu, kıymetli madenler şemsiye fonuna bağlı olarak ihraç edilen fonlar, unvanında döviz para piyasası ve kısa vadeli ibareleri yer alan serbest fonlar ile unvanında yabancı ibaresi yer alan fonlar, katılım şemsiye fonuna bağlı fonlardan unvanında belirli bir varlık grubu kira sertifikası, altın, kıymetli madenler, para piyasası geçen fonlar dışındaki fonların birim pay değeri hesaplamamaları ve katılma payı alım satımını durdurmaları uygun bulunmuştur.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala