bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,049.16 3.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,058.99 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 561.18 3.27%
solana
Solana (SOL) $ 143.24 3.69%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512284 5.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.491801 11.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155422 5.71%

Borç Tavanı Onaylandı, Bitcoin Düştü

Borc Tavani Onaylandi Bitcoin Dustu2

ABD Temsilciler Meclisi, ülkenin temerrüde düşmesini önleyecek borç tavanı anlaşmasını onayladı. ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhuriyetçiler arasında müzakereler uzun süre sürmüştü. Tasarı, 117’ye karşı 314 oyla kabul edildi. Borç tavanı anlaşmasının ardından Bitcoin (BTC) düşüş kaydetti. BTC, yüzde 1 üzerinde kayıpla 26 bin 850 dolar civarında işlem görüyor.

Borc Tavani Onaylandi Bitcoin Dustu88

ABD’de Borç Tavanı Onaylandı

ABD Temsilciler Meclisi, borç tavanı anlaşmasını onayladı. Tasarı, Senato’da onaylandıktan sonra ABD Başkanı Joe Biden’ın masasına gidecek. Biden, “Temsilciler Meclisi, ilk temerrüdü önlemek ve ülkemizin zor kazanılmış ve tarihi ekonomik toparlanmasını korumak için kritik bir adım attı” ifadelerini kullandı. Müzakerelerde her iki tarafın istediğini alamadığını belirten Biden, Senato’yu bir an önce tasarıyı geçirmeye davet etti.

Temsilciler Meclisi‘nde onaylanan tasarı için gözler ABD Senatosu’na çevrildi. Borç tavanı tasarısının yasalaşması için Senato’da da onaylanması gerekiyor. Borç tavanını 1 Ocak 2025’e kadar askıya alan anlaşma Biden’ın imzasıyla uygulamaya girecek. ABD’nin 31,4 trilyon dolarlık borç tavanına ocak ayında ulaşılmıştı. Borç tavanı, hükümetin giderlerini ödemek için alabileceği toplam para miktarını belirliyor. Kamu çalışanları maaşları, ordu giderleri, sosyal güvenlik harcamaları ile borç ve vergi iadeleri borç tavanı kapsamına girerken, borç tavanının artırılmaması halinde mali yükümlülükler sıkıntıya girecek.

Borç tavanının 5 Haziran’a kadar artırılması gerekiyor. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, 5 Haziran itibarıyla ülkenin borçlarını ödeyemeceğini açıklamıştı. 38,8 milyar dolar civarında seyreden ABD Hazinesi’nin nakit seviyesi, 2017’den bu yana en düşük seviyede seyrediyor. ABD Hazinesi, borç limitini aşmamak ve temerrüde düşmemek için olağanüstü önlemler almaya başlamıştı. Hazine Bakanlığı, federal kurumların ödemelerini yakın takibe almıştı.

Borç tavanı anlaşmasının ardından Bitcoin (BTC) yönünü aşağı çevirdi. BTC, yüzde 1,3 düşüşle 26 bin 869 dolardan işlem görüyor. BTC, güne 27 bin 223 dolardan başlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala