bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,390.25 5.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,347.82 7.66%
bnb
BNB (BNB) $ 522.93 9.45%
solana
Solana (SOL) $ 184.80 8.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.592066 4.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.615771 10.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13004 13.02%

Paylaş

Borç Tavanı Anlaşmasında Madencilik Sürprizi: Yüzde 30’luk Vergi Rafa Kalktı

Bitcoin Madencilik Zorlugu Rekor Kirdi

Piyasaların yakından takip ettiği ABD borç tavanı krizinde uzlaşmaya gidildi. Anlaşmanın kripto madencilik için önerilen yüzde 30’luk verginin rafa kaldırılmasını kapsadığı belirtildi. Cumhuriyetçi Kongre üyesi Davidson, kripto madencilerine uygulanacak yüzde 30 verginin rafa kalkacağını duyurdu. Borç tavanı tasarısı, hem Kongre hem de Temsilciler Meclisi‘nde onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek.

bitcoin madencilik zorlugu artti

ABD’de Kripto Madenciliği Vergisi İptal Ediliyor

Kongre üyesi Warren Davidson, borç tavanı anlaşmasına ilişkin önemli bir bilgiyi paylaştı. Davidson, anlaşmanın kripto madencileri tarafından kullanılan elektriğe yüzde 30 vergi de dahil olmak üzere ‘önerilen vergileri’ engelledi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile borç tavanı konusunda anlaştığı açıklanmıştı. Anlaşma olmaması halinde Hazine Bakanı Janet Yellen, 5 Haziran’da temerrüt sorununun yaşanacağını belirtmişti. Hükümetin ekonomik bir felaketle karşı karşıya kalmaması için tasarının hem Kongre hem de Temsilciler Meclisi tarafından onaylanması gerekiyor.

Anlaşmaya göre borç tavanı iki yıl süreyle askıya alınacak. Böylece ABD hükümetinin borçlanmaya ve borçlarını ödemeye devam etmesine izin verilecek. Anlaşmanın şirketler ve zenginler için bazı veri artışlarını kapsamasını istemişti. Görüşmelerde söz konusu uygulamanın çok olası olmadığı ifade edilmişti.

Davidson, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında Biden’ın önerdiği kripto para madencileri tarafından kullanılan elektriğe yüzde 30 vergi de dahil olmak üzere ‘önerilen vergilerin’ uygulanmayacağı belirtildi. Vergi tasarısı kabul edilseydi madenciler, kullandıkları elektrik üzerinden üç yıl boyunca her yıl yüzde 10’luk vergi artışıyla karşı karşıya kalacaktı.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı. Bu sürenin son 3 aylık kısmı Dünya kadrolarınca yayın hayatına başlayan Ekonomi gazetesinde geçti. Bazı dergi ve haber platformları ile reklam ajanslarında yine editör veya metin yazarı olarak mesai harcadı. 2018 yılında blockchain ve kripto paralar ile tanıştı. 2023 yılı Ocak ayından bu yana Btchaber.com'da editör olarak görev yapıyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema programında lisansüstü eğitimine devam ediyor.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala