bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,690.33 0.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.40 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 616.44 2.49%
solana
Solana (SOL) $ 147.39 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529711 1.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473631 1.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152217 1.16%

BofA: TL’deki Değer Kaybı Kredi Genişlemesine Bağlı

bank of america turk lirasindaki deger kaybi

Türkiye’nin uzun süredir gündeminde olan Türk lirasındaki değer kaybı, uluslararası bankacılık kuruluşlarının da dikkatini çekiyor. Bugün belirttiğimiz üzere Standard Chartered Bank yayımladığı araştırma raporunda Türkiye’deki heteredoks para politikasının yüzde 36 faizle birleşince yapısal bir kırılma oluşturduğunu söyledi.

Bir diğer değerlendirme ise Bank of America’dan (BofA) geldi. Bank of America; Türk lirasındaki değer kaybının kredi genişlemesine bağlı olduğunu ve kur korumalı Türk lirası mevduatın mali olarak sürdürülebilir olmadığını vurguladı.

BofA: Kur Korumalı TL Mevduatı Mali Olarak Sürdürülebilir Değil

BloombergHT‘nin haberine göre, Bank of America (BofA) yayımladığı bir araştırma raporunda; Türkiye’de enflasyonun 2022 yılında ortalama yüzde 52,6 olacağını belirtti.

bank of america turk lirasindaki deger kaybi

Ayrıca enflasyonu düşürmek için girdi fiyatlarını düşürecek mali önlemlerin ve KDV indirimlerinin gelebileceğini vurguladı. BofA, bu tarz önlemlerin kura bağlı olan fiyatlar üzerinde sınırlı bir etkisi olacağını ve mali bir yük yaratacağını da ekledi.

Ayrıca Bank of America raporunda; artan kur ve enflasyondan dolayı reel sektörün finansman ihtiyacının önemli derecede arttığına da dikkat çekti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala