bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,782.09 2.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,050.94 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 556.69 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 141.92 1.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519203 3.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478733 2.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1525 0.32%

BofA: Kripto Para ve Yuan, Dolara Alternatif Değil

BofA Kripto Para ve Yuan Dolara Alternatif Degil

Küresel piyasalarda bir süredir doların hakimiyeti ile ilgili tartışmalar sürüyor. Çin, Rusya, İran gibi ABD ile sorun yaşayan ülkeler, dolara karşı adımlar atıyor. Geçen hafta Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’nın bir araya gelmesiyle oluşan BRICS ülkeleri, ortak para birimi ile ticarete hazırlandığını açıkladı. Bu gelişmenin ardından doların egemenliğinin sallanmaya başladığı yorumları gelmişti. Doların tehdit altında olmadığını belirten Bank of America, BRICS’in ve kripto paraların dolara alternatif olamayacağını bildirdi.

BofA 1Kripto Para ve Yuan Dolara Alternatif Degil

BofA’dan Kripto Para ve Dolar Değerlendirmesi

Bank of America Securities, küresel piyasalardaki dolar hakimiyetine ilişkin değerlendirmesini yayınladı. Banka, ABD dolarının küresel hakimiyetinin tehdit altında olmadığını çünkü başka alternatifi bulunmadığını söyledi. Bankaya göre BRICS’in alternatif arayışları doların itibarına ve hakimiyetine zarar vermeyecek. BofA stratejisti Athanasios Vamvakidi liderliğinde kaleme alınan analizde, tek bir alternatif ortaya çıkmadığı için USD‘nin ayrıcalığını kaybetmesinin zor olduğu belirtildi. Analizde, BRICS ülkelerinin para birimleri ile kripto paraların doların yerine geçemeyeceği belirtildi.

BRICS’in Kritik Toplantısı Ağutos Ayında

BRICS üyeleri, ağustos ayında yeni para birimini tartışacak. Dolar kullanılmaması fikri pek çok ülke tarafından desteklenirken, yerine neyin geleceği konusunda fikir birliği henüz oluşmadı. Bazı ülkeler, Çin yuanı kullanmaya sıcak bakıyor. Rusya Başbakanı Medvedev, BRICS üyesi ülkelerin itibari para birimlerinin gelecekte herhangi bir alternatifi barındırmayacağını söyledi. BRICS’e Suudi Arabistan ve Pakistan’ın da dahil olduğu 19 ülkenin başvurduğu açıklanmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala