bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

Bloomberg ve Grayscale, Finans Geleceği Endeksini Başlattı

bloomberg ve grayscale finans gelecegi endeksini baslatti

Dünyanın en büyük kripto varlık yöneticisi Grayscale Investments ve Bloomberg, dijital varlıklara dayalı yeni bir endeksini başlatmak için ortaklık kurduğunu açıkladı. Bloomberg tarafından yapılan açıklamaya göre, şirketler Grayscale Future of Finance Index ailesinin oluşturulmasında işbirliği yapacak.

Çarşamba günü yayınlanan bir basın açıklamasına göre, Bloomberg, Grayscale Finans Geleceği Endeksi (BGFOF), birkaç kripto bağlantılı hisse senedi ile ilişkili 22 şirketi ve daha geniş fintech alanındaki diğer firmaları kapsayacak.

bloomberg ve grayscale finans gelecegi endeksini baslatti

Bloomberg ve Grayscale, Güçlerini Birleştiriyor

Rapor, endeks tarafından izlenen şirketleri listelemese de, Grayscale Finans Geleceği Endeksi (BGFOF), hem ABD hem de ABD dışı dijital varlığa dayalı menkul kıymetlerden oluşuyor.

Bloomberg Varlık Endeksleri Küresel Başkanı Dave Gedeon, konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Dönüştürücü teknolojiler finansal piyasaları geliştirmeye ve devrim yaratmaya devam ettikçe, yatırımcıların bu yeniliklere olan ilgisinin hızla artmasını bekliyoruz. Bloomberg Grayscale Finans Geleceği Endeksi’nin piyasaya sürülmesiyle birlikte, yatırımcılar artık alandaki mevcut ve potansiyel yatırımlarının performansını ölçmek için sınıfının en iyisi bir karşılaştırma ölçütüne sahipler.”

Diğer taraftan Grayscale’in Finansın Geleceği endeksi, kripto bağlantılı hisse senetlerini izleyen benzer ürünler alanına katılıyor. Valkyrie’nin yenilikçi bilanço ETF‘si ve Bitwise’ın NFT izleme endeksi fonu 2021’in sonlarında piyasaya sürüldüğünü hatırlatalım.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala