bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,904.00 2.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,581.04 2.27%
bnb
BNB (BNB) $ 587.91 0.46%
solana
Solana (SOL) $ 190.04 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.625091 2.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.650654 1.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.221196 10.74%

BlockFi’nin İflası, Bitcoin Madenciliğini de Etkiledi

blockfinin iflasi bitcoin madenc

Kripto varlıklarının çökmesi, yüksek enerji fiyatları ve madencilikte artan zorluk yetmezmiş gibi, şimdi Bitcoin madencileri BlockFi’nin iflas koruma başvurusunun sonuçlarıyla karşı karşıya.

BlockFi’nin İflası, Bitcoin Madenciliğini Olumsuz Etkiledi

İlk olarak kripto para borsası FTX’in iflası, daha sonrasında BlockFi’ın çökmesi bütün bir sektörü olumsuz etkilerken, Bitcoin madenciliği de bu olumsuz havadan nasibini aldı. BlockFi, madencilik sektöründe en büyük borç verenlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Şirketin iflas başvurusu, kripto varlık fiyatlarındaki çöküş ve madencilikte artan zorluklarla mücadele eden Bitcoin madencilerini olumsuz etkiledi.

blockfinin iflasi bitcoin madenciliginide etkiledierr

BlockFi, NYDIG’den sonra alandaki en büyük ikinci borç veren oldu. Üstelik BlockFi borçlusu Core Scientific yani dünyanın en büyük madencilik şirketi iflas başvurusunda bulunmak üzere. Core’un Eylül ayında BlockFi’ye 54 milyon dolarlık ödenmemiş borcu vardı ve Ekim ayı sonlarında ay sonuna kadar ödeme yapmayacağını söyledi.

Son olarak belirtmek gerekirse makine destekli krediler, madencilerin boğa piyasasının zirvesinde operasyonları başlatmasına ve büyük genişlemeler planlamasına yardımcı oldu. Uzmanlar, bu finansmanın geleceğinin artık belirsiz olduğunu ve borcu olanların zor durumda olduğunu söylüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala