bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,870.38 0.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,180.91 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 614.19 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.58 1.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529973 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477791 0.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153491 0.21%

BlockFi – SBF Davasında Ortaya Çıkan Gizli Anlaşma

Elif Tümen’in sunumuyla Kripto Bülten’de bu hafta; Brezilya’nın kripto paraları ödeme aracı olarak kullanması, BlockFi – FTX‘in eski CEO’su Sam Bankman-Fried davası gibi konular yer aldı.

Nelerden Bahsedildi?

Brezilya, kripto paraları ödeme aracı olarak kullanacak. Temsilciler Meclisi’nin onayından nihayet geçen tasarının, yasalaşması için yürütme organı tarafından da onaylanması gerekiyor.

Öte yandan Binance, Japonya pazarına girmek amacıyla kripto para borsası Sakura Exchange BitCoin’i satın aldığını duyurdu. Borsanın Japonya Genel Müdürü Takeshi Chino, “Japon piyasası, kripto para biriminin benimsenmesinin geleceğinde önemli bir rol oynayacak.” dedi.

NFT ve oyun yatırımcısı Animoca Brands ise metaverse projelerine yatırım yapmak için 2 milyar dolar değerinde bir fon kurmayı planlıyor. Animaco Capital adlı fonun odak noktası “dijital mülkiyet haklarıyla ilgili her şey” olacak.

Geçtiğimiz haftanın başında iflasını duyuran BlockFi, belli ki olayı burada bırakmak istemiyor. Öyle ki borsa, iflas başvurusu sonrası FTX‘in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’e dava açtı. Davanın detaylarında ise çok daha ilginç bir gizli anlaşma dikkat çekti. Belgelere göre, FTX’in çöküşünden önce para toplamaya çalışan Bankman-Fried, BlockFi ile teminat anlaşmasına girdikten sonra hala Robinhood hisselerini satmaya çalışmış. Konuyu mahkemeye taşıyan BlockFi, yapılan bu işlemlerin kendisini zor duruma soktuğunu belirtti. Henüz davanın detaylarına dair detaylar paylaşmasa da bu soruşturma FTX’in başını daha çok yakacağa benziyor…

Öte yandan BlockFi’ın FTX’te dondurulmuş 355 milyon dolarlık kripto parası olduğu öğrenildi.

Borsalardaki yaprak dökümüne ise iki isim daha katıldı…

Bitfront, hizmetlerini kademeli olarak Mart 2023’ün sonuna kadar kapatacağını duyurdu.

Operasyonlarını durduran AAX’ın yöneticisi Ben Caselin de görevinden istifa ettiğini açıkladı. Caselin, mevcut duruma rağmen işlerin kötü niyet olmadan halledileceğine inandığını belirtti. Ancak eski yönetici, artık marka imajının olmadığını ve güvenin kırıldığını söyledi. Caselin, ayrıca topluluk için mücadele verdiğini fakat ortaya koyduğu girişimlerin kabul edilmediğini vurguladı.

Kripto para sektörü oldukça dalgalı bir süreçten geçerken, düzenleme ve CBDC çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Bu konuda öne çıkan ülkelerden biri olan Hindistan, kripto paralar ile ilgili sert bir politika izlese de kendi CBDC çalışmalarında gaza basmış durumda. Öyle ki Hindistan Merkez Bankası, CBDC projesi e-rupi için ilk pilot uygulamayı 1 Aralık’ta başlattı. Bununla birlikte kullanıcıların, cep telefonlarında saklanan bir dijital cüzdan aracılığıyla e-rupi ile işlem yapabilecekleri belirtildi.

Bu çerçevede Avrupa Birliği, kripto vergilendirmesini görüşmeye hazırlanıyor. 2023 boyunca sürmesi beklenen görüşmeler, Blockchain genelindeki kripto için tek bir vergi yönetmeliğinin uygulanıp uygulanamayacağını içerecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala