bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,007.15 1.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,063.88 0.50%
bnb
BNB (BNB) $ 556.61 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 142.85 2.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.50489 1.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471115 3.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156609 3.96%

BlockFi, İflas Sonrası Sam Bankman-Fried’in Yakasına Yapıştı

BlockFi Iflas Sonrasi Sam Bankman Friedin Yakasina Yapisti

FTX‘in iflas etmesi, beraberinde bir domino taşı etkisi yaratmaya devam ediyor. Arkasından birçok şirketi ölüme sürükleyen borsanın son kurbanı da BlockFi oldu. Şirket kısa bir süre önce iflasını açıkladı. Ancak BlockFi olayı burada bırakmak istemiyor. Öyle ki BlockFi, iflas başvurusu sonrası FTX‘in kurucusu Sam Bankman-Fried’e karşı dava açtı.

BlockFi, İflas Sonrası Sam Bankman-Fried'in Yakasına Yapıştı
FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried

BlockFi, İflas Sonrası Sam Bankman-Fried’e Dava Açtı

Financial Times tarafından paylaşılan detaylara göre, iflas koruması başvurusunda bulunan BlockFi, aynı gün FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in şirketi Alameda tarafından tutulan ve BlockFi‘ye teminat olarak rehin verilen Robinhood (HOOD) hisseleri için dava açtı.

Davanın detaylarına bakıldığında ise çok daha ilginç bir gizli anlaşma dikkat çekti. Belgelere göre FTX’in çöküşünden önce para toplamaya çalışan FTX kurucusu Sam Bankman-Fried, BlockFi ile teminat anlaşmasına girdikten sonra hala Robinhood hisselerini satmaya çalışmış.

Bu konuyu mahkemeye taşıyan BlockFi, yapılan bu işlemlerin kendisini zor duruma soktuğunu belirterek Sam Bankman-Fried’e dava açtı. Henüz davanın detaylarına dair bilgiler paylaşmasa da bu soruşturma FTX’in başını daha çok yakacağa benziyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala