bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,706.94 2.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.34 1.50%
bnb
BNB (BNB) $ 580.57 1.53%
solana
Solana (SOL) $ 186.65 1.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.626758 1.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648772 0.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.222373 20.29%

“Blockchain’in AWS’si” Alchemy Yatırım Aldı

alchemy a16z liderliginde 3 5 milyar dolarlik degerlemeye ulasti

Arkasında, daha önce Facebook ve Pinterest gibi teknoloji şirketlerinde çalışmış iki Stanford mezununun olduğu kripto unicorn’u Alchemy, C Serisi finansman turunu tamamladı. Bu turda 250 milyon dolar yatırım alan girişim, toplamda 3,5 milyar dolarlık değerlemeye ulaştı.

Nikil Viswanathan ve Joe Lau tarafından kurulan Alchemy, kurucuları tarafından “Blockchain‘in AWS’si” olarak tanımlanıyor. Amazon’un her yerde bulunan bulut bilgi işlem platformu AWS’ye benzetilen girişim, bu açıdan oldukça iddialı diyebiliriz.

blockchainin awssi alchemy yatirim aldi 2
Alchemy’nin Kurucuları Nikil Viswanathan ve Joe Lau

Alchemy, 250 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Alchemy, C Serisi finansman turunu 250 milyon dolarlık yatırımla tamamladı. Girişime yatırım yapanlar arasında; DFJ Growth, K5 Global, Chainsmokers, aktör Jared Leto ve Glazer ailesi gibi yüksek profilli kurum ve kişilerin yer alması dikkat çekti.

Şirketin kurucuları Alchemy’yi AWS ile karşılaştırıyor demiştik. OpenSea, DapperLabs ve Axie Infinity gibi devler Alchemy’nin yazılım araçlarına güveniyor. Tıpkı AWS gibi Alchemy de bu açıdan oldukça kârlı.

Şirketin sahip olduğu yazılım araçları, Ethereum blockchain’indeki kripto uygulamalarını ölçeklendirmek adına hazır bir kit sunuyor diyebiliriz. Bu da büyük ve küçük kripto şirketlerinin hataları tespit etme, düğümlere yazma gibi karmaşık ve maliyetli görevlerin kolaylıkla takip edilmesini sağlıyor.

Şirket her ne kadar Ethereum kullanıcıları için bir hizmet olsa da ilerleyen dönemde diğer blockchain’lere de genişlemeyi planlıyor. Bunun için NFT şirketi Dapper Labs tarafından geliştirilen Flow isimli blockchain ile çalışmalar başladı bile.

Alchemy’nin C Serisi finansman turu Andreessen Horowitz tarafından yönetildi ve kripto odaklı risk sermayesi şirketinin Web 3’e bugüne kadar yaptığı en büyük yatırımlardan biri oldu.

Konuyla ilgili konuşan şirket ortaklarından Ali Yahya şunları söyledi:

“Alchemy, hızlı bir şekilde büyüyor. Çünkü geliştiricilere güvenilir, ölçeklenebilir ve kullanımı kolay web3 uygulamaları oluşturmak için bir platform sunuyor” dedi.

Bu arada şirket daha önce de 15 milyon dolarlık ve 80 milyon dolarlık iki yatırım daha almıştı. Alchemy’ye göre, şirket bu yılın başlarında B Serisinde topladığı 80 milyon doların hiçbirine dokunmak zorunda kalmayacak kadar para kazanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala