bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,413.45 3.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,003.87 2.81%
bnb
BNB (BNB) $ 547.97 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 134.10 3.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.496171 0.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450977 1.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148174 5.07%

Blockchain Turizm Endüstrisinde Çare Olabilir mi?

blockchain turizm endustrisinde care olabilir mi

ShareRing, 9 trilyon dolarlık küresel turizm endüstrisini canlandırmak için temas takibi ile anonim bir e-pasaport uygulaması başlattı.

Kurumsal odaklı blockchain şirketi ShareRing, şu anda şirketin hizmetlerinden birini kullanan 2.6 milyon otel ve etkinlik sağlayıcısına sunacağı bir blockchain tabanlı iletişim izleme çözümü başlattı. Anonim e-pasaport uygulaması, benzer izleme uygulamalarının karşılaştığı gizlilik sorunlarını çözmeyi umuyor.

Turizmin 9 trilyon dolarlık turizm endüstrisine odaklanan ShareRing uygulaması, kullanıcıların varışta e-vize (eVOA), pasaport bilgileri, seyahat sigortası, uçuş ve konaklama rezervasyonları ve negatif bir COVID-19 test sonucu gibi önemli belgeleri yüklemelerine izin veriyor.

Uygulamanın bir kullanıcısı daha sonra virüsü pozitif olarak test ettiğinde, uygulama anonim olarak gerekli bilgileri hükümete gönderir ve başkalarının temas halinde olmaları durumunda bilgilendirilmesine izin verir.

Bu uygulama aynı zamanda eVOA sistemleri, seyahat sigortası şirketleri, havayolları, oteller ve diğer ilgili kuruluşlar ile entegre, şirketlerin herhangi bir kişisel bilgi açıklamadan test sonuçlarını ortaya çıkarmak için uygulamayı taramak için izin verir. Kurucu Ortak Jane Sadler-Kidd, belgelerin ve kişisel bilgilerin cihazdan ayrılmadığını açıkladı:

“Birisi bir ShareRing Kimliği için kaydolduğunda, fotoğrafını, video selfie’sini, adını, DOB’sini, adresini vb. alıp kullanıcının cihazından hiç ayrılmayan şifreli bir dosyada saklarız. Ayrıca veri ve belgelerin parmak izini alıp blok zincirinde saklıyoruz.”

ShareRing, benimsemeyi hızlandırmak için hükümetlerin ve işletmelerin pasaport uygulamasını ShareRing markasını kullanmadan mevcut çözümlere entegre etmelerini sağlar. Kidd, Covid-19 pasaportunun düşük maliyetli olduğunu ve tüketicilere çekici geldiğini sözlerine ekledi.

“Bu, mahremiyetlerini kanıtlayacak şekilde inşa ederek nüfusun benimsenmesini teşvik ediyor.”

Blockchain, Her Cephede COVID-19 ile Savaşıyor

İrtibat takibi, şirketlerin küresel salgınla mücadele etmek için blockchain kullandıkları tek cephe değildir.

Mart 2020’de Dünya Sağlık Örgütü (WHO) “bireyler, devlet yetkilileri ve sağlık kurumları arasında tamamen özel bilgi paylaşımını” kolaylaştırmak için bir blockchain tabanlı platform olan MiPasa’yı başlattı.

Hollanda, ülkenin tıbbi tedarik zincirini haritalamak ve analiz etmek için blockchain platformu Tymlez’i de kullanırken, ABD ve Kanada’da IBM ile işbirliği içinde benzer bir uygulama kullanılıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala