bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,143.19 1.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.03 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 611.89 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 147.83 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52521 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473622 0.75%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151635 1.28%

Blockchain Teknolojisi ile İlgilenen Ülkeler

blockchain teknolojisini ile ilgilenen ulkelerrtg

Blockchain teknolojisi son dönemde birçok ülke tarafından yakından ilgileniliyor. Biz de sizler için bu hafta Blockchain teknolojisi ile ilgilenen ve bu alanda çalışmalar yapan ülkeleri ele aldık.

Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkeler kripto para birimlerini kabul etme ve uygulama sıralamasında üst sıralarda yer alıyor. Çeşitli altyapı sorunlarına rağmen, Afrika ülkelerinin birçoğu da Blockchain lideri ülkeler listesinde zirveye ulaştı. 

Şimdi birlikte bu ülkelere yakından bakalım;

Japonya

Japonya, Blockchain teknolojisinin ilk uygulayıcıları arasında yer alıyor. Japonya başından beri bir kripto merkezi olmuştur. Aslında Japonlar, gerçekte göz ardı edilebilir bir değere sahip olsa bile madenciliğe başlamakta ve Bitcoin’i kullanmakta hızlı davrandılar.

Hem Japon hükümeti hem de teknoloji meraklıları topluluğu, dünya çapındaki yenilikçi gelişmelere öncülük etmeye çalışarak blockchain teknolojisiyle bağlantı kuruyor ve bu teknolojinin uygulanmasını güçlendiriyor. 

japonya

Çin

Çin, kripto madenciliği ve kripto para birimi üzerinde bir kısıtlama ilan etmesine rağmen, hala blok zincir tabanlı hizmet geliştirmeyi denemekten vazgeçmedi. 

Ülke, teknolojiyi finansal ve büyüme stratejilerinde birleştirmeyi umduğundan, gelişmiş bir blockchain endüstriyel çerçevesinin getirilmesiyle dağıtılmış ağların kullanımlarını artırıyor. Ülke, Blockchain tabanlı işletmelere yardımcı olmak için endüstriyel normlar, lisanslı mülk sigortaları ve tarife teşvikleri oluşturmayı planlıyor.

cin I7xG cover

İsviçre

İsviçre, 450’den fazla Blockchain tabanlı dernek ve işletmeye sahip olduğu için Ethereum ağının evi olarak biliniyor. İsviçre, yeni kurulan blockchain işletmeleri için liberal idari ve görev muamelesi sağlar.

Zug kasabası, hem yerel hem de dünya çapında inanılmaz iş ağlarına, etkili yönetime ve düşük dolandırıcılık oranlarına sahiptir. Ayrıca, İsviçre sakinleri blok zinciri hakkında inkar edilemez derecede bilgiye sahiptir ve parlamentoları da aynı şekilde Bitcoin’i taze para olarak tavsiye etmiştir. Bu, kripto para birimi ile tanımlanan egzersizlerin seviyesini genişletti. 

5a7167d6c03c0e1a80eaa02d

Güney Afrika

2018’de SARB (Güney Afrika Rezerv Bankası), yedi farklı işletme bankasıyla birlikte Blockchain tabanlı bir proje olan “Khoka”yı başlatmak için Quorum’u kullandı. Bankalar arası çerçevesi, gerçek zamanlı olarak tam bir gizlilik ve kesinlik ile olağan günlük taksit hacmini ele aldı.

Projenin başarısından sonra SARB, strateji ve idari yansımaları iletmek için DLT’deki borçları dağıtmak, görünür kılmak ve çözmek için bir MVP’de (minimum geçerli ürün) tokenize edilmiş nakit kullanarak projenin ikinci aşamasının başladığını ilan etti.

guney afrika ile botsvana 314 2 41

Singapur  

Singapur hükümeti, diğer ülkelere kıyasla daha iş uyumlu ve şeffaf olarak algılanıyor ve ayrıca Blockchain uyumlu protokollere sahip. Ülke, birçok yeni Blockchain inkübasyonunu ve işbirliği açılışlarını destekliyor. Singapur hükümeti, blockchain kullanım durumları için birkaç alanı araştırıyor; aynı zamanda Singapur Para Otoritesi, bankalar arasında merkezi olmayan ödeme ve geri ödeme çözümlerine öncülük ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala