bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,130.91 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.58 4.90%
bnb
BNB (BNB) $ 604.52 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 143.15 9.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515305 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46508 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148667 7.42%

Blockchain Ödeme Endüstrisini Değiştirecek Gibi Görünmüyor

blockchain odeme endustrisini degistirecek gibi gorunmuyor

Mastercard Avrupa Başkanı Mark Barnett, blockchain teknolojisinin ödeme endüstrisine önemli bir dönüşüm getirebileceğinden şüphe duyduğunu belirtti.

Mastercard Avrupa Başkanı Tereddüt Ediyor

Ödeme devi Mastercard, DLT ile denemeler yapıyor ve bunun sonucunda R3 DLT şirketiyle birlikte DLT tabanlı ödemeler için bir platform oluşturuyor. Ancak Barnett, Mastercard’ın ‘blockchain ile çalışmasının’ zor olacağını belirtti.

Barnett’a göre DLT’nin büyük olasılıkla parçası olacağı sektör, sınır ötesi ödemeler değildir.

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca, bankalar ve havaleler için daha hızlı ve daha ucuz ödemelere odaklanan blockchain devi Ripple, önemli kilometre taşlarına ulaştı ve 350’den fazla müşteriye ulaştı.

Ripple halihazırda Avrupa, Meksika, Avustralya ve diğer birkaç ülkede çalışan ODL (İsteğe Bağlı Likidite) üzerinde çalışan birkaç ödeme koridoruna sahiptir. Bu yıl Ripple, XRP parasını kullanacak birkaç ODL kanalı daha kurmayı planlıyor.

Amiral gemisi kripto para birimi Bitcoin (diğer tüm kriptolar gibi blockchain’e dayanarak), kullanıcılarının özellikle büyük miktarlarda nakitleri konusunda, dünya çapında hızlı ve ucuz bir şekilde para göndermelerine olanak sağlıyor.

Visa Blockchain’e Yaklaşıyor

Son zamanlarda başka bir küresel ödeme ağı olan Visa’nın da, blockchain tabanlı ödemeler yönünde ilerlediğini bildirdi .

Visa, özellikle son zamanlarda blockchain ve kripto para sektörleriyle, ne kadar ciddi olduğu belli olmayan bir şekilde ilgileniyor. Bu sebeple ödeme şirketi Visa; blockchain ödeme projeleri ve finansal piyasalarda, ticaret ve ödeme işlemlerinde çalışma deneyimi olan BT mühendisleri arıyor.

Binance ile Visa’nın İşbirliği

Kısa bir süre önce küresel kripto ticaret platformu Binance, Visa kartlarını kullanarak kripto para birimlerinin doğrudan satın alınmasına izin veren hizmetini genişletti. Böylece şu yeni coin’ler de eklendi: Bitcoin, BNB, Ethereum, XRP, BUSD ve USDT.

Yine de Avustralya, Kuzey Kore, İran ve Irak gibi bazı ülkelerde, trader’lar ve yatırımcılar bu mekanizmaya henüz erişememektedir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala