bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,937.40 2.52%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,189.46 1.39%
bnb
BNB (BNB) $ 599.71 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 153.42 3.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527993 3.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479575 5.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154282 4.63%

Blockchain Odaklı Şirketler ve Ürünleri

Blockchain Odakli Şirketler ve Ürünleri 2

Blockchain alanında faaliyet gösteren şirketlerin sayısı hızla artıyor. Sektörün gelişimi ve piyasalardaki ürün açlığı göz önüne alındığında bunu gayet normal olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte artan şirket ve marka sayısı, beraberinde rekabet ve ürün çeşitliliğini de getiriyor. Özellikle konu merkezi kripto para borsaları olduğunda rekabetin oldukça alevlendiğini söyleyebiliriz. Gelin birlikte merkezi kripto para borsaları dahil olmak üzere Blockchain odaklı şirketler ve ürünlerini inceleyelim.

Blockchain Odakli Şirketler ve Ürünleri

ConsenSys Software: Yazılım ve Sektör Danışmanlığı

Blockchain teknoloji popülaritesini artırdıkça çok daha fazla şirket ekosistemine bu teknolojiyi dahil etmek istiyor. Bunun yanında sektörün çok niş bir kesim tarafından geliştirilmesi, her şirketin kolay bir bir şekilde bu teknolojileri kullanamamasına neden oluyor. Bu noktada ise ConsenSys gibi şirketler devreye gidiyor. ConsenSys, finans kurumları için hızlı ve güvenli dijital dönüşüm çözümleri sunarken, beraberinde Blockchain paketleri ve desteği de sunuyor.

Blockchain Odakli Şirketler ve Ürünleri 1

BlockFi: Kripto Odaklı Fintech

2017 yılında kurulan BlockFi, kripto yönetim platformu oluşturmak için Blockchain teknolojisini kullanan bir fintech şirketidir. BlockFi, kripto destekli krediler, kripto varlıklarını depolamak için faiz getiren hesaplar ve dünyanın ilk kripto ödüllü kredi kartı gibi zengin bir ürün kataloğuna sahip. Şirket aynı zamanda bir kripto cüzdanı ve ticaret hesabı olarak da hizmet veriyor.

Blockchain Odakli Şirketler ve Ürünleri 1

Chainalysis: Zincir Üstü Veri Analiz Çözümleri

Adını özellikle Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması sonrası artan yaptırımlarda duyuran Chainalysis, yasa dışı işlem tespit ürünü ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Bankalara, devlet kurumlarına ve diğerlerine Blockchain verileri odaklı hizmetler, yazılımlar sağlayan Chainalysis, birçok şirketler birlikte çalışıyor. Bu şirketler arasında Square, Gemini, BitPay ve Commonwealth Bank yer alıyor. Şirketin en ünlü ürünü olan soruşturma ve uyumluluk yazılımı, kurumların saldırıya uğrayan ve çalınan fonları belirlemesine ve bunlara izin vermemesine yardımcı oluyor.

Galaxy Digital: Kripto Odaklı Yatırım Yönetimi

Galaxy Digital, kurumlara ve müşterilere dijital varlık endüstrisinde çeşitli çözümler sunan bir fintech şirketi olarak karşımıza çıkıyor. Bir yatırım yönetimi olan şirket, yatırım bankacılığı, varlık yönetimi, ticaret, ana yatırım, madencilik ve ana komisyonculuk gibi hizmetler sunuyor. Kripto konusunda da oldukça önemli yatırımları olan şirket, NFT, metaverse ve Blockchain alanında aktif çalışmalar yürütüyor.

Blockchain Odakli Şirketler ve Ürünleri

IBM: Blockchain Çözümleri

IMB’in Blockchain odaklı bir şirket olmadığını ve bu listeye girmemesi gerektiğini düşünebilirsiniz. Ancak IMB, hâlihazırda 220’nin üzerinde şirkete Blockchain altyapı hizmeti sunan oldukça ender şirketlerden birisi.

Algorand: Blockchain Projelerine Blockchain Çözümleri

Algorand ilk olarak Blockchain platformu olarak piyasaya çıksa da gelişimi ile birlikte iş modelinde bazı evimler yaşadı. Öyle ki bir Blockchain ağı sağlayıcısı olan Algorand, şu anda birçok projenin temelinde bulunuyor. Bunlardan OpenDAO, Tether, BiLira, Bloq, IDEX ve Opulcus örnek olarak gösterilebilir.

BRD: Kripto Transfer Uygulaması

BRD, kullanıcıların kripto para birimini kolay ve rahat bir şekilde satın almasına, transfer etmesine ve yönetmesine olanak tanıyan iOS ve Android cihazlar için uygulama hizmeti sunuyor. Merkeziyetsiz olan bu uygulama, yeni başlayanlar açısından gezinmek için çok yönlü ve uzmanlara herhangi bir zamanda işlemleri yürütmek ve Bitcoin cüzdanlarına güvenli bir şekilde erişmek için özel hizmet sağlıyor.

NYDIG: Bitcoin Odaklı Fintech

NYDIG, kurumlar, özel müşteriler ve bankalar için Bitcoin çözümleri sunan bir fintech şirketi olarak karşımıza çıkıyor. Şirket, varlık yönetimi, türevler, finansman, saklama ve icra hizmetleri sunuyor. Stone Ridge’in bir yan kuruluşu olan NYDIG, Bitcoin’i küresel olarak erişilebilir kılmak için düzenleyici yönetişim ve denetim standartlarını teknolojiyle birleştirmeyi hedefliyor.

Blockchain Odaklı Şirketler ve Ürünleri

Block: Twitter’dan Blockchain’e

Bünyesinde Square, TBD, Spiral ve CashApp gibi birçok şirketi barındıran üst şirket Block, Twitter’ın kurucu ve eski CEO’su Jack Dorsey tarafından kuruldu. Birçok alanda Blockchain odaklı çözümler üreten şirket, birçok şirkete Blockchain çözümleri sunuyor. Şirketin en popüler ürünü olan CashApp, özellikle ABD ve Avrupa’da kripto ödemeleri ve transferi için en aktif kullanılan uygulamalar arasında yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala