bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,175.19 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,139.87 3.31%
bnb
BNB (BNB) $ 603.42 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 7.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523868 4.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471582 6.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149696 7.56%

Blockchain Alanında İstihdam Fırsatları Artıyor

blockchain alaninda istihdam firsatlari artiyor

Kripto paraların yükselişi ve Blockchain teknolojisinin birçok alanda sağladığı avantajlarla birlikte bu alanda iş fırsatları da giderek artmaya devam ediyor. ABD’nin en büyük bankalarından biri olan Bank of America, geçtiğimiz günlerde çeşitli projelerde çalıştırılmak üzere iş ilanları yayınlamaya başladı.

Banka geçtiğimiz günlerde ayrıca Blockchain ile ilgili 78 patent başvurusunda bulunmuş ve teknolojiyi uzun vadede kullanma niyetini açıkça belli etmişti. Banka, Blockchain projeleri üzerinde çalıştırılmak üzere toplamda 6 üst düzey pozisyon için eleman arıyor.

Son birkaç yıldır özellikle finans sektöründe Blockchain teknolojisi büyük ilgi görüyor ve bu alanda çeşitli projeler hayata geçirilmeye çalışılıyor. Finans kuruluşları ve bankalar mevcut süreçlerindeki sorunların üstesinden gelmek ve iş süreçlerini daha verimli bir hale getirmek için bu teknolojinin avantajlarından faydalanmayı hedefliyor. Halihazırda birçok banka ve finans kuruluşu Blockchain teknolojilerine yatırım yapmış durumda.

Yapılan araştırmalar da bunu doğruluyor. Accenture’ın yatığı bir araştırmaya (Building Value with Blockchain Technology: Is Blockchain Worth the Investment?) göre çeşitli sektörlerde üst düzey yöneticilik yapan birçok kişi Blockchain’in finanstan perakendeye, havacılıktan güvenliğe tüm sektörlerde önemli bir rol üstleneceğine inanıyor. Yöneticilerin yüzde 51’i yakın bir gelecekte Blockchain teknolojisine yatırım yapmadıkları takdirde birçok yeni ürün ve hizmet fırsatını kaçıracağını düşünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Bülent Nevres

Daha önce PCWeek, eWeek, Cisco, Ünite İletişim, İz İletişim ve BThaber'de çeşitli görevlerde bulunan Bülent Nevres, şu anda BTCHaber.com'un yayın koordinatörülüğünü üstleniyor. Bülent Nevres ayrıca, teknoloji alanında birçok şirkete de içerik sağlamaya devam ediyor.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala