bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,124.91 3.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.58 3.19%
bnb
BNB (BNB) $ 549.03 3.43%
solana
Solana (SOL) $ 139.41 6.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499057 1.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456549 3.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150052 3.25%

Blockchain Alanında Çalışanların Sayısı Yüzde 80 Arttı

blockchain alaninda calisanlarin sayisi yuzde 80 arttisdf

Kripto para sektörünün gelişmesi ile beraber birçok farklı alan bu konu hakkında deneyim sahibi olmak istiyor. Son dönemde özellikle kripto aralanında birçok kurum ve kuruluş iş ilanı yayımlıyor. Bununla beraber iş ilanlarında en dikkat çekici alan ise Blockchain.

Blockchain Alanında Çalışanların Sayısında Artış Yaşanıyor

LinkedIn ve kripto para borsası OKX’in raporuna göre; Blockchain alanında çalışan sayısı, geçtiğimiz yıla kıyasla yaklaşık yüzde 80 oranında artış gösterdi.

blockchain alaninda calisanlarin sayisi yuzde 80 arttiad

Verilere göre, blok zincir endüstrisinde yetenekleri söz konusu olduğunda Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan ve Çin dünyanın ilk üç ülkesidir. Hindistan, yüzde 122 büyüme oranıyla dünya çapında en hızlı büyüyen Blockchain yetenek havuzuna sahip ülkedir. Bunu yüzde 106 büyüme oranı ile Kanada takip ediyor ve üçüncü sırada yüzde 92 ile Singapur geliyor.

vdsasd

Bulgulara göre, finans sektörü, toplamın yüzde 19’unu oluşturan Blockchain endüstrisinde çalışan en fazla sayıda kişiye sahip. Ayrıca belirtmek gerekirse iş geliştirme, bilgi teknolojisi ve satış alanları da sırasıyla yüzde 6’lık oranlarla ilk beşte yer aldığını söyleyebiliriz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala