bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,533.29 3.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,160.50 2.29%
bnb
BNB (BNB) $ 606.93 0.01%
solana
Solana (SOL) $ 148.64 5.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529413 2.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477925 5.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152481 5.46%

Block Square: Kripto Yardımlarında Hızlı Aksiyon Alındı

Block Square Krpito Yardimlarinda Hizli Aksiyon Alindi

Türkiye kripto ekosistemi, depremin etkilerini tartıştı. Kriptomeda tarafından 20 Mart’ta düzenlenen Block Square etkinliğinde “Blockchain’in kâr amacı gütmeyen kuruluşlar üzerindeki etkisi” ele alındı. Etkinliğe sektörün önde gelen isimleri katılırken, depremde toplanan bağışlar, blockchain’in afetlerde nasıl kullanılacağı gibi konular konuşuldu. Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nurullah Mahmut Dündar ve Mindstone Blockchain Labs Tansel Kaya, depremin kripto ekosistemi üzerindeki etkisini değerlendirdi.

“Kripto Yardımlarında Hızlı Aksiyon Alındı”

Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dündar, “Blockchain topluluğu çok enteresan bilince ve birlikteliğe haiz oldu. Çok hızlı aksiyon aldı. Önce kripto yardımları ile ilgili lobicilik yürüttü. Uzun uğraşlar sonucu kripto yardımlarında kazanç elde edildi. Yardımların global anlamda artırılması için ciddi bir birliktelik tesis edildi ve uluslararası lobicilik yürütüldü” ifadelerini kullandı.

Block Square Krpito Yardimlarinda Hizli Aksiyon Alindi1
Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nurullah Mahmut Dündar

“Altyapıdan Bağımsız Telefon Ağına İhtiyaç Var”

Depremin ardından yaşanan iletişim sorununu değerlendiren Tansel Kaya, merkezi bir cep telefonu sistemini ayakta tutmanın kolay olmadığını söyledi. Altyapıdan bağımsız cep telefonu ağına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kaya, “Bitcoin’in çözmeye çalıştığı problemin aynısı. Birbirine denk paydaşlar var, bunları böyle bir ortamda nasıl çalıştırırsınız? ATM’ler çalışmayınca paraya ulaşamıyorsunuz. Böyle bir yapıyı hazırlıklı olmak lazım” şeklinde konuştu.

Kaya, “Merkezi çözümlerin olmadığı zamanlarda organize edebilecek bir şey lazım. Bizi denk bir şekilde organize edecek bir yapıya ihtiyaç var. Konsensüs, token gibi konular o alanda kullanılabilir oluyor” değerlendirmesinde bulundu.

Medipol Universitesi Ogretim Gorevlisi Nurullah Mahmut Dundar2
Mindstone Blockchain Labs Tansel Kaya

“Şartlı Kripto Bağış Platformu Oluşturmaya Karar Verdik”

Kripto yardımları ile ilgili kamuoyunda soru işaretleri oluşmaya başladığını belirten Dündar, “Yardım yapan kişilerin emin olamadığı, yardımların ulaşıp ulaşamadığı ile ilgili çeşitli spekülasyonlar ortaya çıktı. Biz de hem kripto yardımlarının sürdürülebilirliğini tesis etmek hem de nakdi yardımlara dair soru işaretlerinin önüne geçebilmek için şartlı kripto yardım platformu oluşturmaya karar verdik” dedi. İnsani yardım kuruluşu olmadıklarını vurgulayan Dündar, yardım kuruluşlarına altyapı hizmeti sağladıklarını ifade etti.

Dündar, şartlı kripto bağış platformu ile yardım faaliyetlerinin konteyner, gıda paketi şeklinde yapabileceğini ifade etti. Dündar’ın verdiği bilgilere göre yardım yapılacak konteyner, gıda paketi, bebek bezi, ısınma malzemesi gibi ihtiyaçlar NTT olarak oluşturuluyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala