bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,351.85 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,569.54 0.17%
bnb
BNB (BNB) $ 610.60 3.81%
solana
Solana (SOL) $ 186.38 0.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617905 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645228 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216061 7.60%

Block Square: Kripto Ekosistemi Depreme Ne Kadar Hazırdı?

Block Square Kripto Ekosistemi Depreme Ne Kadar Hazirdi

Kripto para sektöründe depremin etkileri masaya yatırıldı. Pazartesi günü gerçekleştirilen Block Square etkinliğinde “Blockchain’in kâr amacı gütmeyen kuruluşlar üzerindeki etkisi” ele alındı. Sektörün önde gelen isimlerinin katıldığı etkinlikte depremde toplanan bağışlar, depremde nasıl davranılması gerektiği gibi konular konuşuldu. Kripto sektörünün depreme hazır olup olmadığı da konuşulan başlıklar arasında yer aldı. Etkinliğe katılan Altcointürk kurucuları Volkan Korkmaz ve Sharkcrypto, sektörün depreme hazır olmadığını belirterek, ekosistemi bir araya gelmeye davet etti.

Kripto Ekosistemi Depreme Ne Kadar Hazırdı?

Kripto aktörlerinin afet ile ilgili çalışmalarını değerlendiren Altcointürk Co-Founder Sharkcrypto, “Yardım konusunda siyasiler ne kadar sınıfta kaldıysa, Türk halkı da o kadar sınıfı geçti. Kripto para ekosistemine gelirsek herkes elinden gelenin en fazlasını yapabileceği yapmaya çalıştı. Örneğin, sahaya çıkan insanlar oldu, bunlar sahada yardımcı oldu. Yazılımcı olanlar başka bir yerden destek oldular. Herkes kendine göre elini taşın altına attı” ifadelerini kullandı.

Kripto Ekosistemi Depreme Ne Kadar Hazirdi2
Altcointürk Co-Founder Volkan Korkmaz

Teknolojinin dezenformasyonla mücadeledeki rolüne değinen Altcointürk Co-Founder Volkan Korkmaz, “Afetlerde doğru bilgiyi ulaştırabilirsek hayatlar kurtarabiliriz. Ama yine de temkinli olmak gerekiyor. Sosyal medyanın gücü ile birlikte 9 yaşındaki çocuğumuzu kurtarabildik” ifadesini kullandı. Bu tarz kriz durumlarında yalan yanlış bilgi yayan bir kitle olduğunu belirten Korkmaz, doğru ve güvenilir bilgi için kılı kırk yardıklarını ifade etti. Kripto para ekosisteminindeki güvenilir kaynaklara dikkat çeken Korkmaz, sosyal medyanın gücünü yadsımamak gerektiğini kaydetti. Sharkcrypto ise kriz döneminde sosyal medyanın nasıl kullanılacağı ile ilgili bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Etkinlikte blockchain sektörünün afete ne kadar hazırlıklı olduğu ile ilgili bir soruya yanıt veren Korkmaz, “Başımıza bir felaket gelmediği takdirde ne deneyimleyebiliyoruz ne de önünü açıyorlar. Bir şekilde kısıtlama görüyoruz. Felaketi yaşadığımızda bu olabilirmiş algısı yaratılıyor ama maalesef geç oluyor. Bir sonraki hazırlık için elimizi güçlendirecek bir yapı olsun. Deprem konusu soğutulmadan sürekli bir şeyler üretmemiz gerekiyor. Bu konuda bütün ekosistemi bir araya gelmeye davet ediyorum” dedi.

Kripto Ekosistemi Depreme Ne Kadar Hazirdi22
Altcointürk Co-Founder Sharkcrypto

Korkmaz, “Ekosistemdeki finansal ve teknolojik okur yazarlığı geliştirmek adına daha çok çalışmamız gerektiğini gördük. Eğitimleri tabana yayıp, herkesin bu bilgileri öğrenmesini sağlamamız gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Sharkcrypto da “Özellikle sahada hiç hazır değildik. Her şeyi el yordamıyla yaptık. Bulmaya çalıştık, üretmeye çalıştık, zekamızın yettiği müddetçe denedik ve yapmaya çalıştık. Ama hiçbir şeye hazırlıklı değildik. Hazır olmak için ilk önce alarmları çalmamız lazım. Hazırlıklı olmak için çeşitli simülasyonlar yapmalıyız” şeklinde konuştu. Sharkcrypto, kısa zamanda hazır olunabileceğine inanmadığını da sözlerine ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala