bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,124.91 3.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.58 3.19%
bnb
BNB (BNB) $ 549.03 3.43%
solana
Solana (SOL) $ 139.41 6.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499057 1.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456549 3.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150052 3.25%

Blizzard Cephesinden Yapay Zekâ Hamlesi

blizzard cephesinden yapay zeka hamlesi 2

Dünyanın en büyük oyun stüdyolarından birisi olan Blizzard, son dönemin popüler alanlarından birisi olan yapay zekayı yakından takip ediyor. Şirket mevcut ve yeni oyunlarında yapay zekâ araçlarından faydalanma planları yapıyor.

Oyun Stüdyosu Blizzard, Yapay Zekaya Yöneliyor

World of Warcraft, Overwatch ve Diablo gibi oyunlarla tanınan başarılı oyun stüdyosu Blizzard Entertainment, oyun geliştirmenin bir parçası olarak üretken yapay zekâ araçlarını test etmeye başladı. Şirket daha önce oyunlarında Blockchain ve NFT’ler için de kullanıcılarına anket yöneltmişti.

blizzard cephesinden yapay zeka hamlesi

Konu hakkında açıklama yapan Blizzard’ın baş tasarım sorumlusu Allen Adham, “Oyunlarımızı nasıl inşa ettiğimiz ve yönettiğimiz konusunda büyük bir evrimin eşiğindeyiz.” ifadesini kullandı.

Oyunlarını geliştirirken, yapay zekâ araçlarından yararlandığını kabul eden diğer oyun geliştiricileri arasında Nisan ayında yapay zeka destekli bir mobil Dünya Kupası Futbol oyunu çıkaran FIFA da yer alıyor. Blizzard Başkanı Mike Ybarra, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Blizzard’daki yaklaşımımız, makine öğrenimi ve yapay zekayı katkı sağlayan, empati kuran ve yetenekli ekiplerimizin en yüksek kalitede yaratıcı düşünme ve görevlere daha fazla zaman ayırmasına olanak tanıyan şekillerde kullanmaktır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala