bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

BlackRock ve Apollo, Core Scientific’e 500 Milyon Dolar Borç Verdi

blackrock ve apollo core scientifice 500 milyon dolar borc verdieff

Bitcoin madencilik şirketleri zorlu kripto kış şartları ve artan maliyetlerden olumsuz etkilenmişti. BlackRock ve Apollo Global Management, iflas eden Bitcoin madencilik şirketi Core Scientific’e borç veren bir grup alacaklı arasında yer alıyor. Açıklamalarda, kripto madencilik sektörünü finanse etmek amacıyla borç verildiği belirtildi.

Bitcoin tarafında yaşanan düşüş ile beraber iflas bildiren madencilik şirketi, tüm bu finanse edilmesi için verilen borçlar ile karşı karşıya kaldı.

blackrock ve apollo core scientifice 500 milyon dolar borc verdieefrds

Core Scientific, iflas başvurusuyla birlikte devam eden hukuksal süreçlerin ortasında yer alıyor. Mahkeme dosyalarından birinde, BlackRock ve Apollo Global Management’in Core Scientific şirketine 500 milyon dolar borç verenler arasında yer aldığı ortaya çıktı.

Söz konusu açıklama, geleneksel finans firmalarının, bu tür şirketlerin borç ihraç ederek milyarlarca dolar topladığı patlama sırasında kripto madenciliği endüstrisini finanse etmeye nasıl yardımcı olduğunu ortaya koyuyor. Bitcoin’in fiyatındaki düşüş ve yüksek elektrik maliyetleri, işlemleri gerçekleştiren sözde madencilerin kar marjlarını düşürdü. Bu durum da şirketleri oldukça kötü etkiledi.

Son olarak hatırlatmak gerekirse BlackRock, ağustos ayında yan kuruluşları tarafından yönetilen fon ve hesaplar aracılığıyla borç verdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala