bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,767.96 2.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,560.57 1.54%
bnb
BNB (BNB) $ 581.93 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 187.53 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.627791 2.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649951 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.222936 19.23%

BlackRock, Blockchain ETF’si için Başvuru Yaptı

blackrock blockchain etfi icin basvuru yapti

Birçok şirket uzun zamandır ETF başvuruları gerçekleştiriyor. Bu kez ABD’li lider varlık yöneticisi BlackRock, Blockchain ve teknoloji ETF’si için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) başvuruda bulundu. BlackRock Blockchain ve teknoloji alanında çalışan şirketleri izleyecek yeni ETF için başvuruda bulundu.

Başvuruya göre söz konusu ETF, NYSE FactSet Global Blockchain Teknolojileri Endeksi’ni izleyecek. Bileşen şirketler arasında ise, kripto para madenciliği, kripto para alım satım şirketleri ve borsaları veya kripto madenciliği sistemleri yer alacak.

BlackRock Blockchain ETF’si İçin SEC’e Başvuru Yaptı

Yönetimi altında 10 trilyon dolar değerinde varlık bulunan dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock‘tan ETF hamlesi geldi. ABD’li bankacılık devi BlackRock, Blockchain ETF’i için başvurusu yaptı. Ayrıca Business Insider tarafından geçen yılın sonlarında, şirketin Blockchain ile ilgili bir ETF başlatacağını belirtmişti. 

blackrock blockchain etfi icin basvuru yapti

Söz konusu ETF, NYSE FactSet Global Blockchain Teknolojileri Endeksi’ni izleyecek. Bu endeks, Blockchain teknolojisi şirketlerini, kripto madencilik şirketlerini ve kripto para alım satımı ve borsaları takip edecek.

Ayrıca hatırlatmak gerekirse BlackRock 2021 yılında, Bitcoin madencilik şirketleri Marathon Digital Holdings ve Riot Blockchain’e 400 milyon dolarlık yatırım yapmıştı

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala