bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,175.19 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,139.87 3.31%
bnb
BNB (BNB) $ 603.42 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 7.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523868 4.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471582 6.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149696 7.56%

Bitmex Nedir?

Bitmex nedir

Bitmex, kullanıcılarının küresel finansal piyasalara Bitcoin (BTC) aracılığıyla ulaşmasını sağlayan bir borsadır. Finans alanında kırk yılı aşkın deneyimi bulunan profesyoneller tarafından geliştirilen Bitmex, kullanıcılarına kaliteli hizmetler sunuyor. Bitmex borsası hizmetlerini, tecrübeyle ve iyi bir program ara yüzüyle buluşturup müşterilerinin ihtiyaçlarına karşılık vermeyi hedefliyor. Bu yazı boyunca Bitmex borsasından, nasıl faaliyet gösterdiğinden, işlem ücretlerinden ve borsayla ilgili diğer durumlardan bahsediyor olacağız.

Bitmex borsası Bitcoin (BTC) alım satımıyla ilgili finansal ürünlerin yeni nesil bir platformda ve yenilikçi niteliklerle kullanıcılara sunulmasını sağlıyor. Bitmex borsasının özelliklerinden ve kullanıcılarına sunduğu ürünlerden bahsedelim. Borsanın kripto para piyasası için daha önce eşi benzeri görülmemiş boyutta ürünler sağladığını söylemek yanlış olmaz. Bitmex’in kendi web sayfasında belirtilen verilere göre platformda Bitcoin için yüz kata kadar kaldıraçlı işlem yapabilme imkanı bulunuyor. Elbette kaldıraçlı işlemlerin getirisi yüksek olabilse de kullanıcılara aynı ölçüde zarar ettirmesi de söz konusu. Bu yüzden yatırımcıların hangi finansal ürünü nasıl değerlendirecekleriyle ilgili dikkatli araştırmalar yapmaları öneriliyor. Aksi halde bu durum büyük zararlara yol açabilir. Kulaktan dolma bilgilerle ve herhangi bir araştırma sürecine dayanmayan başka bir deyişle rast gele yapılan yatırımlar genellikle telafisi mümkün olmayan nitelikte durumlara sebebiyet verebiliyor. Yatırımcıların bilinçli bir şekilde hareket etmesi herkesi iyiliği için tavsiye ediliyor. Bitmex platformunda altcoinlere yönelik de yüksek kaldıraçlı işlem kabiliyetlerinin yer aldığını görüyoruz.

Bitmexx

Bitmex borsasına yönelik güncel veriler bu içeriği hazırlandığı anda kontrol edildi ve piyasadaki işlemlerin ulaştığı yirmi dört saatlik hacmin 2,25 milyar doları geride bıraktığı tespit edildi. Bu miktarın oldukça ciddi bir işlem oranına karşılık geldiğini belirtmemiz gerekiyor. Yani Bitmex platformunu tercih eden kullanıcılar ortaya dinamik bir yapı meydana getirmiş.  Bitmex’in dikkat çekici özelliklerinden birisi de hiç şüphesiz kullanıcılarına sunduğu gelişmiş uygulama programlama arayüzü (API). Bitmex’in işlem motoru tıpkı büyük yatırım fonlarının ve yatırım bankalarının kullandığı teknolojiden faydalanılarak en iyi bir şekilde tasarlandı. Buna göre kullanıcılar platformdan oldukça verimli bir şekilde faydalanabiliyor. Bunların yanı sıra platformun Müşterini Tanı (KYC) tedbirlerinin platformunda uyguladığı ifade ediliyor. Yüzde yüz onaylanmış KYC veri tabanından istifade eden Bitmex platformunda yasadışı faaliyetlere karışmış olumsuz durumların olmamasını sağlıyor.

Bitmex Ürünleri

Siber saldırılara karşı da oldukça dayanıklı bir şekilde geliştirilen Bitmex, kullanıcılarının fonlarının güvende olduğundan emin olmak istiyor. Bu sayede kullanıcılarına çok sayıda ürün sunmayı başaran Bitmex platformunda alınması gereken tüm güvenlik tedbirlerini almış. Ancak siber saldırganların emellerine ulaşmak adına her geçen gün çeşitli metotlara başvurduklarına üzülerek şahit oluyoruz. Bu nedenle kullanıcıların bu gerçeğin farkında olarak hareket etmeleri gerekiyor. Bitmex tarafından kullanıcılarına XBT adıyla yüz katına kadar BTC kaldıraçlı işlemi sunuluyor. Bunun yanı sıra ETH ve XRP ağı için de aynı bu nitelikte işlem yapma imkanı sağlanmış. Bunların dışında Bitmex platformunda yer alan onlarca kripto parayı alıp satmak ve bu durumdan fayda sağlamak mümkün.

Bitmex borsasi

Bitmex Borsasının Özellikleri

Bitmex borsası eşten eşe kripto para alım satım platformu şeklinde tanımlanabilir. Platformun web sayfasında yer alan verilere göre dünyadaki en iyi ve en gelişmiş eşten eşe işlem ekosistemi oldukları iddia ediliyor. Platformun kullanıcılarından aldığı işlem ücretlerinden bahsedelim. Bitmex üzerinde gerçekleşen işlemlerden belirli oranlarda komisyon alınıyor. Bu komisyonlar borsanın emir tahtasına kaydedilen emirlerin türüne göre değişkenlik gösteriyor. Ayrıca kullanıcıların işlem yaptıkları miktara göre de bu komisyon yeniden değişkenlik gösteriyor. Ortalama bir oran vermek gerekirse Bitmex piyasa yapıcı emirlerden %0,01 oranında komisyon alıyor. Bu oran piyasa alıcı emirlerinde ise %0,05 oranına dönüşüyor.

Bitmex

Bitmex borsası, sahip olduğu özellikler itibariyle kendisini diğer borsaların önünde görüyor. Buna göre borsa tarafından sunulan sözleşme kayıp mekanizması, likidite etkinlikleri, kaldıraç ve marjin işlemleri gibi hizmetlerin rakip platformların sağladığından bir hayli ileride olduğu iddia ediliyor. Borsanın çeşitli kullanıcılardan şimdiye dek farklı şikayetlerle olumsuz yorum aldığı bilgisine doğrudan web üzerinden erişebiliyoruz. Bu kullanıcılar aldıkları hizmetlerle alakalı sıkıntılı deneyimler yaşadıklarını bildirerek mağduriyetlerini dile getiriyorlar. Tabi ki bu ifadelerin öznel yorumlar ve kişisel beklentilere göre ifade edildiği söylenebilir. Kullanıcılarına çeşitli şekillerde sözleşme olanakları sunan Bitmex dünyanın çeşitli ülkelerinde kullanıcılarına yüksek nitelikli hizmetler sunmaya devam ediyor.

Bitmex Ne Zaman Başlatıldı?

Kullanıcılarına oldukça avantajlı ve yüksek kaliteli kripto para alım satım hizmetleri sunan Bitmex borsası 2014 yılında kuruldu. Hong Kong merkezli borsa içeriğin hazırlandığı anda alınan verilere göre yaklaşık 200 kişilik dev bir ekip tarafından idare ediliyor. Buna göre işlemlerine başladığı andan itibaren Bitmex borsasının büyük bir mesafe kat etmeyi başardığı çıkarımında bulunabiliriz. Borsanın ulaştığı güncel işlem hacmi verileri de bu son cümleyi ispat eder nitelikte. İçerik hazırlanırken Bitmex’in kendi web sayfası üzerinden temin edilen verilere göre platformun yıllık işlem hacmi miktarı 1 trilyon doları geride bırakmış.

Platform Arthur Hayes tarafından kuruldu. Bu ismin bu kripto para piyasasında oldukça tanınan bir isim olduğu söylenebilir. Tabi Hayes ününün çoğunu Bitmex’in adının karıştığı davalara ve büyük iddialara borçlu. Bitmex borsası daha önce devletler tarafından yöneltilen çeşitli suçlamalara çok defa maruz kalmıştı. Bu durumun arkasında kripto para piyasasının henüz düzenlenmemiş olan bakir yapısı etkili oluyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala