bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,124.91 3.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.58 3.19%
bnb
BNB (BNB) $ 549.03 3.43%
solana
Solana (SOL) $ 139.41 6.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499057 1.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456549 3.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150052 3.25%

Bitkoin Mi, Bitcoin Mi? Bitcoin Nasıl Yazılır?

fidelityden jurrien timmer bitcoin hakkinda konustu

Bitcoin, Satoshi Nakamoto adını kullanmış bilinmeyen bir kişi veya grup tarafından 2008’de icat edilmiş bir kriptoparadır.

2009’da bir açık kaynak kodlu yazılım olarak piyasaya sürüldüğünde kullanılmaya başlandı. Herhangi bir merkez bankasına veya tek bir yöneticiye bağlı olmamasıyla da bilinen Bitcoin, aracılara ihtiyaç duyulmadan bitcoin ağında kullanıcıdan kullanıcıya transfer edilebilen, merkezi olmayan bir dijital para birimidir. İşlemler, kriptografi yoluyla network nodes tarafınca doğrulanır ve blockchain adı verilen halka açık bir ana deftere kaydedilir. 

Bitkoin Mi, Bitcoin Mi?

Yazımı doğru şekilde ele alınan en önemli kelimeler içerisinde Bitcoin sözcüğü gelmektedir. Çünkü bu kelime taşıdığı anlam üzerinden günlük yaşamda oldukça fazla şekilde kullanılır.

Bitcoin kavramını veya tüm ağın kendisini tanımlarken baş harfi büyük kullanılır. Örneğin “Bugün Bitcoin protokolünü öğreniyordum.”

Bitcoin kelimesinin ilk harfinin küçük kullanımın olduğu durumlar iste, bitcoinleri bir hesap birimi olarak tanımlamak için kullanılır. Örneğin “Bugün on bitcoin gönderdim.”

Ayrıca genellikle kısaltılmış hali BTC veya XBT’dir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala